Home / archiefcentraal / badmintonvereniging en blok viert jubileum

badmintonvereniging en blok viert jubileum

Badmintonvereniging En Blok heeft vorig weekend haar veertigste verjaardag gevierd. Op initiatief van Frans Adank, André Barf en Roelof Elsinga werd op 28 augustus 1974 besloten een badmintonvereniging in Ommen te beginnen. In “Het Zwarte Paard” (nu Ter Stal) aan de Bouwstraat werd tijdens de oprichtingsvergadering ook gesproken over de naam van de nieuwe sportclub. Met grote meerderheid van stemmen is gekozen voor En Blok. De motivatie van de bedenker, Ben Kruitbosch, was als volgt: En Blok (= Samen) naar de Blokken (de naam van de nieuwgebouwde Sporthal). En die naam heeft de club tot op vandaag gehouden.

Begin jaren tachtig maakte de club een grote groei door. Meer dan 200 leden stonden ingeschreven. Om al die leden speelruimte te kunnen bieden werden ze verdeeld over twee speelavonden. Na elke partij moesten ze minimaal twintig minuten wachten voordat er weer een baan vrijkwam. De competitie had er nog een derde wedstrijdavond bij.

Vorige week werd het 40-jarig jubileum gevierd. Een intern mixtoernooi in de Carrousel waarbij jeugd, senioren en 50-plussers via het lot aan elkaar gekoppeld werden. Elke tien minuten werd er van speelpartner gewisseld. Inzet waren drie mooie prijzen. In de pauze hield de huidige voorzitter (Peter Smit) en oprichter Roelof Elsinga een toespraak en de vernieuwde site die bijna online is, werd gepresenteerd. ‘s Avonds verplaatsten de activiteiten zich naar camping de Anna’s Hoeve waar een barbecue. stond te gloeien voor de leden en hun partners.

En Blok is niet meer zo groot als in de jaren 80. Op de dinsdagavond kunnen Jeugd en Senioren badmintonnen sporten. Op de donderdagmiddag speelt de 50+-groep. U bent van harte welkom. Voor meer informatie: www.enblok.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.