asc62 dames stunt en wint van koploper msc

De dames van ASC ’62 hebben dit weekend knap gewonnen van koploper MSC. De dames uit Dalfsen wonnen met 1-5. Fenna Borger stuurde ons een verslag van de wedstrijd.

‘ASC’62 begon goed toen Eva Dalhuisen bij aanvang van de wedstrijd onmiddellijk de eerste lange bal van MSC eruit haalde waardoor de spits van hen niet kon worden aangespeeld. Door goed combinatievoetbal probeerden de Dalfsenaren de defensie van MSC uit elkaar te spelen. De goed mee voetballende keeper van MSC leek roet in het eten te gooien doordat bleek dat zij over een goede trap beschikte en door haar goede spel dacht MSC een extra speler door te kunnen schuiven naar het middenveld.

Het duurde even voordat ASC’62 zich daarop had ingesteld. Maar het was Alie Tempelman die na ongeveer 20 minuten de 0-1 binnen schoot, een voorbeeld dat kort daarna werd gevolgd door Eva Visscher. Danielle Pierik die vandaag bij ASC’62 debuteerde was een continue plaag voor de MSC defensie en zij scoorde kort voor rust de 0-3.

MSC probeerde het na rust nog wel door de keeper als veldspeler in te zetten en het moet gezegd, qua strijd en inzet voegde zij wat toe aan het spel. Maar doordat Esther Visscher haar de hele 2e helft in de tang hield, kon zij voetballend niet veel uitrichten. ASC’62 werd sterker en gooide er nog een schepje bovenop. De 0-4 kon daarom niet uitblijven en werd kort daarna uitstekend binnen gekopt door Iris Boessenkool, die ver boven iedereen uittorende en strak in de kruising binnenkopte. Het was tenslotte opnieuw Alie Tempelman die op schitterende wijze de 0-5 binnenschoot. Dat het daarna nog 1-5 werd was slechts voor de statistieken.

Door deze overwinning stijgt ASC’62 enkele plaatsen op de ranglijst en kan na vier competitiewedstrijden gesproken worden over een prima competitie debuut.

Meer foto's