Home / archiefcentraal / amy 9 uit beerzeveld derde op ek dog frisbee

amy 9 uit beerzeveld derde op ek dog frisbee

De 9-jarige Amy von Piekartz uit Beerzerveld is zaterdag samen met haar hond Kate derde geworden op het Europees Kampioenschap Dog Frisbee in Duitsland. Met een fantastische show speelden de twee het volwassen deelnemersveld grotendeels weg. Amy is de jongste deelnemer ooit en staat als eerste junior op het podium van een EK.

Een paar dagen voordat Amy met haar Kate afreisde naar Duitsland, was ze nog in Amerika. Daar deden ze mee aan het WK Dog Frisbee in Chicago. Ze werden zevende op het onderdeel Freestyle en vervolgens tiende op de North American Championships. Dinsdag kwam het duo terug, maar veel tijd om te acclimatiseren hadden ze dus niet; vrijdag vertrokken ze weer naar Zuid-Duitsland.

Zaterdag speelden Amy en Kate daar het EK Dog Frisbee, waar ze zich eerder dit jaar voor gekwalificeerd hadden. Tijdens hun show brak de jury in tranen uit en ging het publiek volledig uit zijn dak. Amy en Kate mochten ’s middags uitkomen in de finale, waar ze opnieuw een fantastische show neerzetten en de rest van het volwassen deelnemersveld het nakijken gaven. Ze mochten bij de prijsuitreiking naar het podium, de derde plaats op het Europees Kampioenschap was voor team Amy & Kate.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.