alteveer maakt zich op voor oktoberfest

Alteveer maakt zich op voor misschien wel het grootste Oktoberfest van het noorden. Op 11 oktober is het één groot feest in de mega Duitse feesttent op het feestterrein aan de Jan Haarstraat in Alteveer.

De avond wordt geopend door de burgemeester van de gemeente De Wolden, die geheel volgens Duitse traditie het eerste vat bier opent. De burgemeester zal in een origineel houten vast Paulaner bier uit München een kraan slaan. Het vat bier wordt aangeboden door een Duitse cateraar, de glazen bier worden gratis uitgedeeld onder de aanwezigen. Vervolgens barst het feest echt los met optreden van artiesten uit Oostenrijk en Limburg.

Uit Oostenrijk komen Zillertaler Mander en Zillertal Sound. Deze artiesten weten als geen ander hoe ze de tent op de kop moeten zetten. Accordeon spelen is voor deze artiesten kinderspel en al bij de eerste klanken zal je versteld staan hoe snel de stemming er in zit. Naast deze twee duo’s komt ook Tiroler Teufel uit Limburg een flinke dosis feestmuziek toevoegen aan deze avond. De drummer is bekend van de band de Palamiger Spatzen en de man op de accordeon was jaren het gezicht van Die Anseltaler. Samen spelen zij nu dus onder de naam Tiroler Teufel, inmiddels bekend van de Zwarte Cross, waar ze al een paar jaar optreden. Naast de live-optredens komt Tour of Music Drive In Show de avond verder invullen met gezellige muziek die garant staat voor een geslaagd feest.

De tent en catering is geheel Duits. Dus je kunt Duitse vrouwen verwachten in de bediening die natuurlijk gekleed zijn in originele kleding . Verder natuurlijk lange tafels, halve liters bier en noem het allemaal maar op. De organisatie heeft dit kunnen regelen dankzij onder andere hoofdsponsor Bouwfix uit Hoogeveen. Entreekaarten voor dit evenement zijn te koop bij een aantal voorverkoopadressen , of te bestellen via de officiële website www.oktoberfestalteveer.nl. Tevens kun je op de site combikaarten kopen. Dit is een entreekaart inclusief busvervoer vanaf een opstapplaats. Deze 24 opstapplaatsen staan ook op de site. Een entreekaart kost 12,50 euro en een combikaart kost 25 euro. Gebotours uit Nieuwleusen verzorgt deze avond het busvervoer. Wil je met een grote groep komen, dan kun je rechtstreeks een bus laten komen die je ook weer kan bestellen via de site.

Het feest begint om 21.00 uur, maar de tent gaat om 19.30 uur al open, zodat je ruim de tijd hebt om verzekerd te zijn van een zitplaats aan de lange tafels.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.