afscheid bertus grotenhuis bonte bedoening

Met een feest voor de kinderen, een receptie op het schoolplein en een bonte avond in De Wiekelaar heeft Oudleusen afscheid genomen van meester Bertus Grotenhuis. Na 39 jaar werken aan de Ds. Cazemierschool gaat hij met pensioen.

’s Morgens werd hij met een enorme houten motorfiets van huis gehaald en door het dorp gereden. In school kreeg Bertus allemaal leuke dingen van de kinderen en deden ze nog één keer samen leuke gesprekjes. Op het schoolplein ’s middags spraken collega’s van de vereniging PCO Dalfsen en de Jenaplanscholen Nederland, alsook de ouderraad. Alom werd de grote afstand geroemd tussen Bertus’ aandacht voor het kind en zijn aandacht voor papierwerk en regels.

’s Avonds was dat ook een dankbaar thema op de ‘Nacht van Meester Bertus’. Collega’s, oud-leerlingen, oud-collega’s, kinderen, vrienden en zelfs Sinterklaas met twee Pieten spraken of zongen Bertus en zijn vrouw Tonny toe. Daarbij schuwden ze de bijzonderheden van Grotenhuis niet, zoals het regelmatig tijdens bijeenkomsten “even nadenken met de ogen dicht”. Het feestvarken bedankte iedereen en wees nog één keer op zijn focus dat in Oudleusen iedereen van alles durft en kan, onafhankelijk van maatschappelijke functie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.