zwolle dichtbij stunt tegen sparta praag

verdediging. De wedstrijd tussen de Zwollenaren en de Tsjechische landskampioen eindigde in 1-1.

Zwolle begon wat onwennig aan haar Europees debuut. Ietwat zenuwachtige in de opbouw strandde een beginnende aanval vak al voor de zestien van de Tsjechische bezoekers. Toen er wat rust in het spel van de thuisploeg ontstond, werd het ook wat brutaler. De ploeg van Ron Jans zocht de aanval en creëerde zelfs wat kansjes.

Huurling (en Tsjech) Tomas Necid kreeg wat gemakkelijk een strafschop, na een prachtig opgebouwde aanval. Maikel van der Werff legde aan, maar schoot slapjes in. Doelman Bicik keerde de inzet eenvoudig.

Een domper leek Zwolle niet op te lopen na de gemiste strafschop. Regelmatig werd het doel van Sparta Praag onder vuur genomen. Uitgespeelde kansen deden zich niet voor, maar Mustafa Saymak en Ryan Thomas brachten de doelman van de bezoekers aardig in de problemen.

Kort voor rust verslikte de Zwolse doelman Boer zich even in een terugspeelbal. Hij liet de bal van zijn voet stuiteren, maar met een sliding wist hij erger te voorkomen.

Na rust werd Jody Lukoki door Jans ingebracht. PEC Zwolle zocht nog steeds de aanval, maar werd verrast door een Tsjechische counter: Het was Jesper Drost die de bal net voor de doellijn weg wist te werken.

Een klein kwartier voor tijd was het kassa voor Zwolle. Lukoki zette een aanval op, zag Necid de bal meegegeven aan Drost, en scoorde vervolgens zelf. Lang mocht Zwolle niet van de voorsprong genieten.

Ladislav Krejci scoorde amper vijf minuten later de 1-1. \

Volgende week donderdag valt de beslissing. Dan moet Zwolle op bezoek in Praag. Zwolle moet daar winnen, of minstens 2-2 gelijk spelen om zonder verlenging door te gaan naar de groepsfase.

Ron Jans zegde zijn Tsjechische collega direct na het eindsignaal van het duel toe dat er een strijd volgt in Praag. “See you next week in Prague. Then we’ll see who is the best.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.