Home / archiefcentraal / zeesserweg wordt fietsstraat

zeesserweg wordt fietsstraat

Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in hotel De Zon.

De Zeesserweg maakt onderdeel uit van de hoogwaterkering van de Vecht, maar is op sommige plekken niet hoog genoeg om aan de norm voor de hoogwaterkering te voldoen. Door de Zeesserweg met maximaal 25 centimeter op te hogen zorgt waterschap Vechtstromen ervoor dat dit deel van de waterkering wel aan de norm voldoet en wordt de waterveiligheid in het gebied groter.

Nadat de Zeesserweg is opgehoogd, wordt de weg ingericht als fietsstraat. Dit is nodig omdat de woonstraat nu veel door doorgaand autoverkeer wordt gebruikt. Daarnaast maken ook veel fietsers gebruik van de Zeesserweg, bijvoorbeeld als zij vanuit het recreatiegebied richting het centrum van Ommen fietsen. Bovendien is de Zeesserweg op dit moment niet ingericht volgens de principes van Duurzaam Veilig. De gemeente Ommen wil de Zeesserweg daarom inrichten als fietsstraat, volgens de principe van Duurzaam Veilig. In een fietsstraat staat het comfort van fietsers voorop, met een inrichting die minder aantrekkelijk is voor doorgaand autoverkeer.

Inloopbijeenkomst

Het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Zeesserweg is gereed en wordt op woensdag 3 september getoond tijdens een inloopbijeenkomst. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in hotel De Zon, Voorbrug 1 in Ommen. Medewerkers van waterschap Vechstromen en de gemeente Ommen zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Volgens de huidige planning worden de werkzaamheden aan de Zeesserweg in het voorjaar van 2015 uitgevoerd en is de ophoging en herinrichting in juni 2015 gereed. De gemeente Ommen en waterschap Vechtstromen werken samen bij de ophoging en herinrichting van de Zeesserweg gezamenlijk zodat de werkzaamheden gecombineerd uitgevoerd kunnen worden en overlast beperkt blijft.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.