Home / archiefcentraal / waterschap vervangt damwand waterfront

waterschap vervangt damwand waterfront

De vervanging van de damwand is daar een onderdeel van en komt voort uit het Hoogwaterbeschermingsprogramma. In het kader daarvan moeten de komende jaren in heel Nederland dijken vervangen of verbeterd worden. Ook de waterkering (damwandconstructie) in Dalfsen staat vermeld in dat programma.

Ten westen van de brug

Ter hoogte van de bekende ‘Blauwe Bogen-brug’ is de dijk over een lengte van 520 meter afgekeurd, omdat de hoogte niet voldoet aan de huidige eisen. Het gaat om een deel van 200 meter ten westen van de brug en een deel van 320 meter ten oosten van de brug. Omdat het gebied ten westen van de brug momenteel ingrijpend wordt veranderd, heeft het waterschap samen met de gemeente besloten dit stuk waterkering eerder aan te pakken dan landelijk is gepland. Dit betekent dat het waterschap van september t/m december 2014 aan de slag gaat met de waterkering bij het Waterfront. Het werk wordt deels vanaf het water en deels vanaf het land uitgevoerd.

Promenade

Om ervoor te zorgen dat het gebied op de toekomst is voorbereid, wordt de huidige damwand verwijderd en wordt er een nieuwe, langere, damwand geplaatst. Nadat de damwand is geplaatst komt er een betonnen afwerking. Vervolgens legt de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen in opdracht van de gemeente een lage promenade aan langs de waterzijde van de brug tot aan de haven.

Bomen langs de kade

Langs de kade, in de buurt van de damwand die het waterschap vervangt, staan karakteristieke bomen. Deze bomen worden behouden. Er is een risico dat één of meer bomen door de werkzaamheden beschadigt. Een bomenspecialist gaat bekijken hoe het risico op beschadiging zo klein mogelijk gehouden kan worden.

Voor belanghebbenden is er op woensdag 17 september van 19.00 uur tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis in Dalfsen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.