Home / archiefcentraal / voorwaardelijke straf voor aanval in veldzicht

voorwaardelijke straf voor aanval in veldzicht

De rechtbank in Zwolle heeft een patiënte van de tbs-kliniek in Balkbrug veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 weken. De vrouw bedreigde een een medewerkster van de Veldzicht kliniek met een mes. Dat meldt RTV Oost.

‘De medewerkster haalde in april 2012 na het avondeten de lege borden en het bestek op bij de vrouw. Toen ze de kamer binnenkwam viel de patiënte haar aan met het mes waarmee ze net haar boterhammen had gesmeerd. De medewerkster kon op het nippertje ontkomen. Na haar daad vertelde de patiënte dat stemmen in haar hoofd haar hadden opgedragen om iemand te steken. De rechtbank oordeelde dan ook dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is. De vrouw zit al geruime tijd vast in de kliniek.’

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.