Home / archiefcentraal / vechtdal express op de bres voor ms

vechtdal express op de bres voor ms

Om 9.00 stonden zaterdag de chauffeurs; de vrijwilligers uit de Merel- en Zwaluwstraat, bij Vechtdal Express klaar om met de Tuk Tuk`s te vertrekken richting de Kern. Eenmaal aangekomen stonden de eerste mensen al klaar om de Tuk Tuk`s te bekijken. Er werd gelijk gelachen ondanks dat sommige ook wel wat nerveus waren om zo een dag met een onbekende groep op pad te gaan. Na een heerlijk kopje koffie of thee met koek kwamen de gesprekken op gang. Het was ontzettend gezellig binnen en de sfeer zat er goed in.

Natasja legde de groep uit wat hen allemaal te wachten stond voordat de Tuk Tuk tour zou starten. De chauffeurs stonden buiten klaar voor de groep zodat iedereen een eigen Tuk Tuk kon kiezen. De gordels gingen om, fleecedekens werden uitgedeeld, foto`s werden gemaakt en daarna zwaaide de groep alle mensen die waren komen kijken uit en kon de tour van start gaan. Een prachtige route werd afgelegd waarbij de fietstoeters achterin de Tuk Tuk`s naar hartelust werden gebruikt door zowel de kinderen als de volwassenen. De zon scheen prachtig door de bomen terwijl de Tuk Tuk`s de Lemelerberg op tuften. Nadat de groep daar heerlijk in het zonnetje had gezeten was het tijd de route te vervolgen. De raampjes van de Tuk Tuk`s werden dichtgedaan en de chauffeurs trokken de regenbroeken aan, er kwam een behoorlijke donkere lucht aan. En inderdaad een paar kilometer verderop begon het behoorlijk te regenen. Gelukkig was de groep bijna bij Restaurant Flater waar een heerlijke lunch voor hun klaar stond. Tijdens het lekkere eten leerden de mensen elkaar beter kennen. De herkenning, het samen kunnen delen en gewoon heerlijk genieten maakte dat de dag nu al helemaal geslaagd was, werd er meerdere malen gezegd.

Na de lunch scheen de zon weer vollop en vervolgde de groep de route via het mooie Junne en Arrien. Na een paar leuke en grappige foto`s te hebben gemaakt tijdens de korte stop was het tijd voor een ijsje of sorbet bij Restaurant Ekkelenkamp. Gelukkig waaide een donkere wolk snel over en kon de groep heerlijk buiten genieten. Ook de chauffeurs lieten zich het ijs lekker smaken en de lol was groot. De groep stapte de Tuk Tuk`s weer in en onder veel getoeter reden ze het centrum van Ommen binnen. De route nam de groep weer terug naar de Kern waar ze werden onthaald door vele zwaaiende mensen die speciaal waren gekomen om samen de dag af te sluiten.

Binnen werd het bedrag bekend gemaakt dat in de afgelopen weken door het popkoor Vocalicious was opgehaald bij bedrijven en particulieren in en rondom Ommen. Het bedrag van € 1447,- werd overhandigd aan de organisatie van de MS-actie ‘op de bres voor MS’, die nog tot November loopt. Een prachtig resultaat voor MS-research. Natasja; het is mooi dat dit bedrag is opgehaald en dat we deze dag samen met vele mensen hebben kunnen doen. Nog belangrijker vinden wij dat we zoveel mensen hebben zien stralen vandaag. Regelmatig kreeg ik een knipoog, een hand of een knuffel. Het is zo belangrijk om te genieten van het leven. Wij hopen hiermee anderen te hebben geïnspireerd en wensen iedereen dan ook een dagje geluk in de Tuk Tuk.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.