tweede vestiging els kappers logopedie

Met een nieuw onderkomen aan de Van Lentestraat 5 krijgt logopediepraktijk Els Kappers-Brouwer een tweede vestiging in Dalfsen. Maurits von Martels, wethouder Welzijn in Dalfsen, opende de praktijk vrijdag. Aansluitend was er open huis.

“Met deze nieuwe praktijk zitten wij dichterbij de scholen”, vertelt Els Kappers. Tot dusverre werkte zij vanuit haar vestiging aan de Wevermarke op de Gerner Marke. “Wij zitten ook in Wezep en Lemelerveld, maar juist hier in Dalfsen wilden wij graag meer nabij het centrum zitten. Dat maakt het voor kinderen nog makkelijker om vanaf school naar logopedie te gaan.”

De oorspronkelijke thuisbasis van de logopediepraktijk aan de Wevermarke blijft ook open, benadrukt Kappers. “Veel klanten van ons wonen hier in de wijk. Het is ook een jonge wijk. Wij willen iedereen zo goed mogelijk blijven bedienen. De aanmeldingen zullen wij centraal verwerken, waarna wij in overleg met de klant bepalen waar hij heengaat.”

De opening van de tweede vestiging komt vrijwel gelijk met het vijftien jarig bestaan van de logopediepraktijk. Dat is toeval, stelt de logopediste. “Het team telt nu drie logopedisten die op alle vier vestigingen in de regio werken. Dat maakt ons flexibel en toegankelijk. ”

Bij de logopediepraktijk E. Kappers-Brouwer komen veel kinderen, maar ook met volwassenen en ouderen wordt vaak gewerkt. “Zo is er bijvoorbeeld veel belangstelling voor de cursus ‘Spraakafzien en omgaan met slechthorendheid”, vertelt de logopediste. “Die is met name bedoeld voor mensen die op latere leeftijd gehoorproblemen krijgen. Een gehoortoestel ligt dan voor de hand, maar de praktijk leert dat je daarmee nog beter kunt horen, als je spraak kunt afzien. We geven de cursus vaak één op één en de ervaringen zijn heel positief.”

Informatie: Logopediepraktijk E. Kappers-Brouwer, www.logopedie-dalfsen.nl, Van Lentestraat 5, tel. 0529-430955, open huis op 29 augustus, vanaf 16:30 uur.

Meer foto's