Home / archiefcentraal / topprestaties op pitch en puttbaan te lemele

topprestaties op pitch en puttbaan te lemele

Afgelopen weekend werd er weer golf gespeeld. Jan Hekman doet verslag van de wedstrijden in Lemele.

Hans Strijkveen, Erwin Scholten en Jos Harmsen speelden alle drie, twee onder par afgelopen competitie ronde op de pitch en put golfbaan te Lemele. En verdeelden de plaatsen één t/m drie.

Twee onder par betekent 52 slagen over de 18 holes. Hans kreeg tien punten bijgeschreven, Erwin negen punten en Jos kreeg acht punten. Bij gelijke stand wordt gekeken naar de laatste negen holes, Hans had hier 25 slagen voor nodig en Erwin en Jos 27 slagen, dan word gekeken naar de laatste 6 holes en Erwin en Jos hadden ook hier een gelijk aantal slagen namelijk 18. Uiteindelijk besliste de laatste drie holes in het voordeel van Erwin.

Jan Willem van den Berg had deze ronde 58 slagen nodig en Harry Eshuis met 60 slagen en Jan Hekman uit Ommen met 61 slagen konden tegen dit geweld niet op. Jan Hekman uit Nijverdal en Tis Straatman scoorden een ronde van 63 slagen, en met een ronde van 64 slagen kregen Gerrit Tempert en Dinand Scholten ook nog punten voor het strokeplay klassement.

Voor het stableford klassement kregen Wim Harkema en Jos Harmsen tien punten bijgeschreven voor hun score van 39 stableford. Erwin Scholten en Hans Strijkveen scoorden 38 stableford punten en deze vier spelers verlaagden hun hcp.

Na twintig competitie ronden gaat in het algemeen klassement strokeplay Hans Strijkveen op kop met 165 punten, gevolgd door Jan Willem van den Berg met 136 punten en derde staat Jan Hekman met 132 punten. Al deze drie spelers zijn senior dus hier is dezelfde volgorde van toepassing.

In de Categorie heren gaat Henri Duerink op kop met 95 punten, gevolgd door Erwin Scholten en Jos Harmsen met 88 punten.

Bij de Dames gaat Diny Fransen op kop met 5 punten voorsprong op Dinie Hekman. In het stableford klassement heeft Hans Strijkveen ook de leiding met 116 punten, Tonny Reimink met 75, Henri Duerink met 74 en Jan Willem van de Berg met 72 punten zijn de achtervolgers Hans, Tonny en Jan Willem zijn senior dus zijn deze in die klasse de nummers één tot en met drie.

Bij de heren gaat Henri Duerink op kop met 74 punten, gevolgd door Gerrit Koggel met 51 punten en Erwin Scholten met 46 punten. Bij de Dames gaat hier Dinie Hekman aan kop met 26 punten, gevolgd door Diny Fransen met 14 punten en Mieke Bendijk met 5 punten.

Zie voor de volledige uitslagen en standen www.nppb.nl baan Lemele.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.