Home / archiefcentraal / seksles op jongerencamping dennenoord

seksles op jongerencamping dennenoord

Ook deze zomer zal GGD IJsselland weer een bezoek brengen aan jongerencamping Dennenoord in Ommen. Evenals vorig jaar zullen twee medewerkers van team Seksuele Gezondheid actief zijn op de camping, om daar jongeren voor te lichten en te praten over veilige seks. Dat gebeurt op dinsdagmiddag 5 augustus van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Volgens de website van Dennenoord is het altijd ‘donders gezellig’ op de camping, maar weten jongeren wel wat te doen als het een keer ‘donders gezellig’ wordt in één van de iglo- bungalow- of piramidetenten? Wat is bijvoorbeeld de juiste manier om een condoom om te doen? De preventiemedewerkers van GGD IJsselland nemen de tijd om de jongeren voor te lichten over veilig vrijen en natuurlijk worden er ook weer condooms uitgedeeld.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren helemaal geen condooms meeneemt op vakantie. Bewezen is dat jongeren die vooraf een pakje condooms in de koffer hebben gedaan, veiliger vrijen dan leeftijdsgenoten die zonder condooms op zak zijn vertrokken.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.