Home / archiefcentraal / meeste autos in provincie in dalfsen

meeste autos in provincie in dalfsen

In Dalfsen is het autobezit in de provincie Overijssel het hoogst. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over 2014. Per 1.000 inwoners zijn er 438 personenauto’s in Overijssel. In Dalfsen zijn er 522 auto’s per 1.000 inwoners. Dat is 25 procent meer dan het gemiddelde in Nederland.

Ook in Ommen is het autobezit een stuk hoger dan in de rest van Nederland. Per 1.000 inwoners zijn er in Ommen 500 auto’s. In grotere steden zijn per 1.000 inwoners minder auto’s. Dat komt door het betere openbaar vervoer.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.