lekker snoepen uit het smaakvolle reestdal

Landschap Overijssel verzorgt op zondag 17 augustus een overheerlijke excursie in het smaakvolle Reestdal. Onderweg vertelt een natuurgids alles wat er te weten valt over de eetbare en verwerkbare kruiden, vruchten en planten van dit veelzijdige natuurgebied. Na afloop maken we van de oogst een eenvoudig, maar lekker gerecht. De excursie start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug).

Nu het einde van de zomer nadert, zijn er in het Reestdal van veel eetbare kruiden, vruchten, zaden en planten. De ene soort voor iedereen duidelijk herkenbaar, de andere alleen voor mensen met verstand van zaken. En verstand van zaken heeft de gids. Van diverse soorten laat hij de kenmerkende eigenschappen zien en karakteristieke smaak proeven. Bij terugkomst op De Wheem bereiden en proeven we zelfs een gerechtje met één van de soorten gevonden tijdens deze overheerlijke excursie.

Al met al duurt de excursie ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur verwelkomen enthousiaste vrijwilligers alle bezoekers met een hartelijk woord, algemene informatie over het centrum en omliggende natuurgebied en natuurlijk een kop koffie in de gelagkamer, op de deel of in de boomgaard.

De kosten voor deze excursie bedragen 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel en de andere Landschappen wandelen op vertoon van hun donateurspas gratis mee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deze excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.