jumping de driehoek trekt 20000 bezoekers

De 19-jarige springruiter Jesper Rom , zoon van oud-international en bondscoach Bert Romp, was de snelste in de barrage en dat leverde hem 13.200 euro op. Met de 9-jarige ruin Balouska (Stakkato Gold x Pluspunkt) was hij de snelste van 37.89. Op de tweede plaats eindigde de Duitser Tim Rieskamp Gödeking met Lautermann (Lauterbach x Liberty Life). Hij was foutloos in een tijd van 38.02. GercoSchröder, voor wiens stal in Tubbergen Romp jr. rijdt, werd met Cognac Champblanc(Clearway) derde in een tijd van 38.28.

Op de vierde plaats eindigde Willem Greve (NED) met de hengst Carambole (Cassini x Concerto II). Nathalie van der Mei (NED) eindigde als vijfde met de merrie Africa (Guidam x Voltaire). Sterrehof’sCayetano (Caretano x Cor de la Bryere) werd door Julia Kayser naar een zesde plaats gereden. De Egyptenaar Mohammed Sadek werd zevende. Op de 8e, 9e en 10e plaats eindigden respectievelijk Jos Lansink (BEL), Robert Vos (NED) en Yuri MansurGuerios (BRA).

De Grote Prijs van het Vechtdal, over een hoogte van 1.55m, was een mooie afsluiting van een succesvol verlopen Jumping De Driehoek. Na de 60 starts in de Grote Prijs nam organisator Jan Schuttert het woord voorafgaand aan de barrage. Hij bedankte het in grote getalen toegestroomde publiek voor hun komst. De familie Schuttert kijkt terug op een prachtige vijfde editie van CSI Ommen, met mooie internationale en nationale springsport, een goede sfeer, een interessante clinic van dressuurkoningin Anky van Grunsven, een spectaculaire show van vierspanrijder IJsbrand Chardon en veel publiek. Schuttert bedankte ook de vrijwilligers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de internationale springwedstrijd. Jumping De Driehoek was een wedstrijd van formaat en een publieksevenement en trok 20.000 bezoekers van 13 tot en met 17 augustus.

Jurrie Baas Tuincentrum Prijs, CSI3* 1.40m, Small Tour

Zondag begon de dag om 8.00 uur met een internationale springrubriek over 1.40m. Deze werd gewonnen door Robert Vos (NED) met Uptown Girl. Robert verzamelde het maximale aantal van 65 punten in de snelste tijd van 52.90. Als tweede eindigde Remco Been met de hengst For Fashion (For Pleasure x Contender) in een tijd van 53.81. SuusKuyten (NED) werd derde met Viking (Indoctro x Salamon). Ook zij verzamelde 65 punten, in een tijd van 55.92. Timothy Hendrix (NED) werd vierde met Athena, vijfde werd Mathijs van Asten (NED) met Aysattie. De beste buitenlander vinden we op plaats acht: Manuel FernándezSaro uit Spanje.

Subli Prijs, CSI1* 1.35m, finale Big Tour

De finale van de zware tour van het CSI1* springen werd zondag verreden, voor de Grote Prijs uit. Voor de tweede keer die dag ging Robert Vos uit Wierden met de overwinning naar huis. Dit keer reed hij de snelste barragetijd van 29.74 met Wakiekie (Animo x Goodwill). Op de tweede plaats stond Jesper Romp (NED) met AD a Big Boy (Kannan x Cash), met een tijd van 30.57. Michiel Brusse was wederom succesvol met een barrage in 31.54 en eindigde als derde met Santana (Nintender x Werther). De Belgische Nicola Philippaerts werd vierde met Harley van den Bisschop (Dulf van den Bisschop x Coronado). De vijfde prijs was voor Daphne van der Schaar met Atureusa VDS (Padinus x Calvados).

Kijk voor de volledige lijst met uitslagen op de website:

http://results.scgvisual.com/2014/stegeren/

Spectaculaire show IJsbrand Chardon

Zondagmiddag voor de Grote Prijs gaf meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon een spectaculaire show met zijn razendsnelle vierspan Lippizaners, waarmee hij zeer succesvol is tijdens de FEI World Cup Driving. De succesvolle menner liet het publiek de kneepjes van het menvak zien en stuurde zijn vier paarden op topsnelheid behendig door de wedstrijdpiste, onder luide aanmoediging van het publiek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.