Home / archiefcentraal / jeugd clubkampioenschappen tennis dltc

jeugd clubkampioenschappen tennis dltc

De hele week (18-24 augustus 2014) werden er wedstrijden gespeeld in poules, zodat elk kind meerdere wedstrijden kon spelen. Er vielen ook enkele stevige buien waar even voor geschuild moest worden.

Er werd gespeeld in de sterktecategorieën Rood, door degenen die net beginnen met tennis. Zij speelden in de servicevakken, 20 minuten per partij en met grotere zachte ballen. Oranje, door iets gevorderden. Zij speelden op ¾ baan sets tot 4 en bij gelijke stand een tiebreak. Groen en Geel zijn verder gevorderd. Zij spelen op een hele baan sets tot 6 en bij gelijke stand een tiebreak. Oranje, Groen en Geel speelt steeds met iets hardere ballen. Zondag was de finale dag, waarbij alle kinderen minstens 1 partij speelden, vaak meerdere.

De bekers werden gewonnen door:

Rood 1. Nele Rietema 2. Jack Westendorp

Bidons voor de andere poulewinnaars t.w. Isabel Rhee en Mark Jacobs

Alle deelnemers kregen een medaille aan een lint

Oranje 1. Vera Roessink

2. Isabel Berg

Alle deelnemers kregen een medaille aan een lint

Al degenen die zondag gedubbeld hadden aten samen een taart op.

Groen enkelspel 1. Sander Lahuis 2. Cas Bruintjes

Groen dubbelspel 1. Colin Wormmeester en Julian Berg

Geel 1 1. Max Keerssemeeckers 2. Coen van Dam.

Geel 2 1. Julian Berg

Alle deelnemers van Groen en Geel kregen in hun kleur een sluiteletui.

De Bouwhuisbeker. Deze beker wordt 1x per jaar uitgereikt. Aanleiding om deze beker aan Max Keerssemeeckers uit te reiken is dat hij altijd een geweldige inzet toont. Hij traint 2x in de week. 1x in een groep die wat van hem kan leren en 1x in een groeg waar hij zelf flink zijn best moet doen om mee te kunnen komen. Hij voelt zich niet meer of minder dan anderen en heeft een goede mentaliteit. Een voorbeeld voor anderen. Max was deze week de sterkste en dus Jeugdkampioen van 2014. Zoals voor een kampioen gebruikelijk dankte hij de Jeugdcommissie voor de organisatie.

Leuk was het dat trainer Age zondag kwam kijken hoe zijn pupillen hun wedstrijden speelden. De JC was blij dat Timo Schaafsma de hele zondag de kantine goed liet lopen.

In plaats van snoep waren er dit jaar schalen met hapklaar fruit. Dit werd zeer gewaardeerd. Aanstaande woensdag 27 augustus wordt er door Rood en Oranje weer voor de Color Cup gespeeld.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.