Home / archiefcentraal / horstel wint 4 dorpentoernooi

horstel wint 4 dorpentoernooi

“Boule’88” Dalfsen hield zaterdag 23 augustus weer het jaarlijkse 4-Dorpentoernooi. Voor dit toernooi werden leden van “Raboules’98” uit Lemelerveld, “d’Ouleu Boules” uit Oudleusen en boulevrienden uit de partnergemeente “Hörstel” uitgenodigd. Maar uiteraard waren de eigen leden ook van de partij. Totaal waren er maar liefst 42 enthousiaste jeu de boulers, die zich om half twee meldden in de Westermolen. Wij ontvingen een verslag.

‘Er hingen letterlijk donkere wolken boven ons dorp, maar ze lieten zich er niet van weerhouden de baan aan de Bruinleeuwstraat op te gaan en onze krachten met elkaar te meten. Het speelschema was vantevoren ingevuld, echter het waren het de spelers zelf, die hun nummer gekozen hadden.

Zo speelde iedereen door- , met- en tegen elkaar, 3 partijtjes.

Op het eind van de eerste partij gingen de sluizen even open en waren ze blij dat er in de grote zaal van de Westermolen een lekkere kop koffie op ons stond te wachten. Die regen duurde echter maar even en de zon deed daarna heel erg z’n best om het ons naar de zin te maken. Toch wilden ze geen risico nemen en speelde ze de tweede en derde partij achter elkaar aan, zonder een pauze te nemen.

Daarna wachtten ze, onder het genot van een drankje en een hapje, op de uitslagen en die waren verrassend! Eerst werd de poedelprijs bekend gemaakt, die was voor Joop Kroller uit Oudleusen.

Voor de twee beste spelers van ieder dorp waren er prijzen, maar voor het eerst werd er ook een beker beschikbaar gesteld. Deze werd gewonnen door Wolfgang Hageman. Wolfgang was de beste speler van het toernooi, hij won alle wedstrijden met een saldo van +26 punten en nam, terecht, met trots de beker in ontvangst en mee naar Hörstel.

Iedereen was erg enthousiast en men kijkt al weer uit naar volgend jaar, want dan wordt dat toernooi weer georganiseerd. “Boule’88” kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi !’

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.