honderden mensen bij oogstfeest lemele

’t Lemels Arfgoed hield donderdag haar tweejaarlijks oogstfeest. Op een terrein achter de Imminkhoeve werd de historie weer tot leven gebracht. Er kwamen honderden bezoekers op af.

De bezoekers konden allereerst de handdorsen zich in het zweet zien werken. Immers de winteropslag moest eerst nog van het zaad ontdaan worden. Vervolgens waren allerlei activiteiten te zien: maaien met de zicht, het binden van de bossen en het aan hokken zetten, ophalen van de schoven met paard en wagen en het dorsen met de dorsmachine.

Na deze sessie was het natuurlijk, zoals het ook op het veld gebeurde, tijd voor de koffiepauze, waarbij een tweetal boerinnen de koffie aanvoerden per houten kruiwagen. Na de pauze werd de machine gehanteerd, de zogenaamde aflegger. Het binden door bindsters werd nu door de machine gedaan. Opnieuw werd het handdorsen en het dorsen met de machine weer gedemonstreerd.

Op het terrein waren verder diverse activiteiten: de maalstoel maalde het zaad tot meel, pannenkoeken werden gebakken en knieperties gerold. Ook werden de kapmolen en de aardappelsorteerder gedemonstreerd. Diverse oude tractors en machines waren te bezichtigen. Daarnaast waren er voor de kinderen nog tal van activiteiten.

’t Lemels Arfgoed kan terugzien op een zeer geslaagd oogsfeest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.