Home / archiefcentraal / hko weer van start met wekelijkse inloop

hko weer van start met wekelijkse inloop

De Historische Kring Ommen (HKO) start op donderdag 4 september het nieuwe seizoen weer met de wekelijkse inloop in haar verenigingsonderkomen “Omme(n)zien” in de Carrousel.

Behalve de eigen leden zijn ook andere geïnteresseerden tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom om met de werkzaamheden van de HKO kennis te maken. HKO-leden zijn dan aanwezig om de bezoekers wegwijs maken in de historie van Ommen. Ook kan oud fotomateriaal gedeeld worden.

De werkgroepen presenteren zich aan de hand van fotoboeken, computerschermen en historisch materiaal. Er wordt regelmatig oud filmmateriaal vertoond. Voor de bezoekers is er gratis koffie. Belangstellenden die overdag niet kunnen zijn op de eerste donderdag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur welkom voor een extra inloopavond.

Binnen de HKO zijn de volgende werkgroepen actief:

→ Boerderij en veldnamen/archeologie

→ Dialect

→ Foto en film

→ Genealogie

→ Geschiedenis/archivering

→ Historische rijwielen

→ Tweede Wereldoorlog

→ Redactie De Darde Klokke en website

De bijeenkomsten van de werkgroepen zijn in de regel ‘s avonds, maar bij voldoende belangstelling kunnen ook overdag activiteiten opgezet worden. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Het historisch centrum “Omme(n)zien” van de HKO bevindt zich op de eerste etage van de bibliotheek aan de Chevalleraustraat 6 in Ommen.

Op 5 september is de HKO ook vertegenwoordigd met een informatiekraampje op de Welzijnsmarkt in het centrum van Ommen. Meer inlichtingen over de inloop of over het lidmaatschap van de HKO: secretaris@hko-ommen.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.