extra parkeerplaatsen bij isala in zwolle

Isala heeft vrijdag bijna driehonderd extra parkeerplaatsen op P1 voor patiënten en bezoekers in gebruik genomen. De openstelling stond voor eind oktober gepland, maar BAM Wegen rondde de werkzaamheden nog voor de bouwvakantie af. Nu deze fase van P1 klaar is, opent Isala de tot op heden gesloten hoofdingang ook aan de achterzijde. Patiënten en bezoekers kunnen hierdoor dichterbij het hoofdgebouw (V) parkeren. De pendeldienst blijft voorlopig nog beschikbaar. Meer informatie over parkeren bij het hoofdgebouw: www.isala.nl/parkeren

Door te parkeren op de nieuwe plaatsen op P1 kunnen patiënten dichtbij de nieuwe hoofdingang parkeren. Van de nu beschikbare 443 parkeerplaatsen zijn er 53 gereserveerd voor mindervaliden. Patiënten die gebracht of gehaald worden, kunnen aan beide zijden van de hoofdingang worden afgezet of opgehaald. Om te wennen aan de nieuwe situatie blijft er tijdelijk één pendelbus (met rolstoelvoorziening) rijden tussen de parkeergarage P3 en de voorzijde van het hoofdgebouw (V) aan de Dr. van Heesweg.

Om de parkeersituatie in goede banen te leiden, heeft BAM Wegen tijdelijke bebording neergezet. Deze blijft staan totdat de definitieve bewegwijzering wordt geplaatst. Ter ondersteuning van de nieuwe situatie zet Isala verkeersregelaars in. In de buurt van de hoofdingang bij P1 is een rookzone met rookpaddenstoelen voor patiënten en bezoekers gemaakt. Aan de voorzijde is de bestaande rookzone gehandhaafd.

Voor het einde van het jaar worden de resterende 300 parkeerplaatsen opgeleverd. P1 telt dan in totaal 715 parkeerplaatsen. Ook is dan de definitieve bewegwijzering gereed en het parkeerterrein voorzien van beplanting. De fietsenstalling voor patiënten en bezoekers is ongewijzigd gebleven en ligt aan de voorzijde van de hoofdingang. Daar is ook de overdekte stalling voor scooters en bromfietsen. Motoren kunnen worden geparkeerd in een parkeervak op P1, P2 of P3. Met de brandweer worden momenteel de mogelijkheden besproken voor uitbreiding van de fietsenstalling voor patiënten en bezoekers, ook in verband met de opening van het Behandelcentrum eind oktober.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.