Home / archiefcentraal / expositie dick bellaard in het gemeentehuis

expositie dick bellaard in het gemeentehuis

De werken van Dick Bellaard zijn van 28 augustus tot 13 oktober te bezichtigen in ’t Olde Gemientehuus. Dick Bellaard werkt als schilder veel met houtskool, acryl en olieverf. Dat aquarel hem het beste ligt is te zien in zijn laatste werken die te bewonderen zijn in ’t Olde Gemientehuus.

Dick Bellaard is geboren in Groenekan, een dorp tussen Utrecht en Hilversum. Zijn vader was kunstschilder en leraar van beroep. Zelf is Dick pas op latere leeftijd gaan tekenen en schilderen. Tijdens het leven van zijn vader luisterde en keek Dick hoe zijn vader lesgaf en daar heeft hij veel van geleerd. Toen hij zelf eenmaal begon met een waterverfsetje en wat kwasten kwam hij al snel tot de ontdekking hoe leuk hij het schilderen vond. Zijn vrouw Lies spoorde hem aan door te gaan en vanaf dat moment is hij lessen gaan volgen in zowel tekenen als schilderen. De inspiratie haalde hij uit de prachtige omgeving van Oosterwolde (bij Oldenbroek) en tijdens de vakanties in Nederland, vooral Markelo.

Na in Utrecht en Vreeswijk gewoond te hebben, verhuisden Dick en Lies in 2001 uiteindelijk naar de prachtige omgeving van Ommen en Dalfsen. In het kleine dorpje Oudleusen vond Dick dezelfde vrijheid en rust als vroeger in Groenekan. Hij sloot zich aan bij schildersclub Welzijn voor ouderen, waar de heer Tabak les gaf. Toen deze een opvolger nodig had was de keuze voor Dick al snel gemaakt en volgde er zelfs een tweede schilderclub in Nieuwleusen waar Dick les ging geven.

De kunstwerken van Dick Bellaard zijn van 28 augustus tot 13 oktober te bekijken in ’t Olde Gemientehuus in Nieuwleusen. ’t Olde Gemientehuus is maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en elke dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.