dalfsen onaangenaam verrast door carinova

Voor cliënten en medewerkers van Carinova betekent dit onzekerheid over hun toekomst. Wethouder Von Martels van de gemeente Dalfsen: “De onduidelijkheid die is ontstaan is heel vervelend. Voorop staan onze 432 cliënten die zorg nodig hebben. Tot 1 januari zijn ze verzekerd van de diensten van Carinova. Wat daarna gebeurt is voor ons nu nog onduidelijk. Het voorgenomen besluit van Carinova zet in ieder geval een druk op de gesprekken die binnenkort met de aanbieders van hulp bij het huishouden worden gevoerd.”

De gemeente Dalfsen werkt momenteel aan scenario’s voor de toekomst van de hulp bij het huishouden. Wij hebben inmiddels hierover een advies van de Wmo-raad ontvangen. Mede op basis van dit advies wordt een scenario uitgewerkt dat medio september door burgemeester en wethouders wordt vastgesteld.

“Dit tijdspad sluit aan bij het contract met Carinova waarin is opgenomen dat vóór 1 oktober 2014 aan Carinova kenbaar wordt gemaakt of het contract wordt verlengd. Wij zullen op korte termijn met de vijf aanbieders van hulp bij het huishouden gesprekken voeren over mogelijke verlenging van de contracten. Op 23 september 2014 zal de Raad van Bestuur van Carinova een definitief besluit nemen. Mocht Carinova het voorgenomen besluit handhaven zal in de resterende tijd tot 1 januari 2015 alles in het werk worden gesteld om de zorg voor de cliënten voort te zetten. Het zou kunnen dat de hulp bij het huishouden in 2015 door een andere zorgaanbieder wordt geleverd. Naast de zorg voor de cliënten hebben wij ook aandacht voor de werknemers. Continuering van zorg betekent ook continuering van werkgelegenheid.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.