csi kijkt uit naar anky van grunsven

Na het avondprogramma van CSI3* Ommen met een spannende menmarathon, is de organisatie alweer druk met de volgende dagen. “Voorgaande jaren leren ons dat zaterdag en zondag de drukst bezochte dagen zijn”, vertelt Marian Schuttert. “Er zijn dan ook extra veel vrijwilligers op de been zijn om alles in goede banen te leiden. Parcourshulpen, muntenverkopers, parkeerwachten en stalhulpen, zij zijn allemaal nodig om alles soepel te laten verlopen”.

Anky van Grunsven

Vooral zaterdagavond tijdens de dressuurclinic van Anky van Grunsven verwacht Marian veel publiek. “Met een spectaculaire show laat zij het publiek de fijne kneepjes van de dressuurkunst zien en rijdt ze een kür op muziek”, vertelt Marian. “Na het enthousiasme van het publiek van vorig jaar is het fantastisch dat het ook dit jaar gelukt is om Anky naar Ommen te laten komen.”

Kampioenschap van Ommen

Voorafgaand aan de show van Anky wordt er gestreden om het Kampioenschap van Ommen. Internationale ruiters verschijnen aan de start in deze rubriek tot 1.50m. In een zinderende barrage zal worden gestreden om de titel van Ommen. Deze rubriek begint om 17:30 uur.

Jump and drive show

Zaterdagmiddag om 15.30 uur betreden ponyrijders de piste van CSI Ommen. “Gekoppeld aan een internationale ruiter leggen zij als tweetal een parcours af. De ponyruiter legt eerst een springparcours af op de pony. Daarna moet de ponyruiter samen met de internationale ruiter zo snel mogelijk een parcours afleggen op een quad”, legt Marian uit.

Gratis toegang

De toegang is alle dagen gratis. Dat is redelijk uniek voor een paardensportevenement van het kaliber van CSI Ommen. “Wij doen er alles aan om dit zo te houden. Voor het publiek is het een prachtig dagje uit en voor de ruiters is het mooi om voor veel toeschouwers te rijden”, vertelt Marian.

CSI3* Ommen duurt nog tot en met zondag 17 augustus en vindt plaats op de Driehoekhoeve in Stegeren (Ommen). Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.jumpingdedriehoek.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.