Home / archiefcentraal / campagnedag zwaluwen jeugd in dalfsen

campagnedag zwaluwen jeugd in dalfsen

Voetbalverenigingen ASC’62 en SV Dalfsen zijn op zaterdag 30 augustus de gastheren voor de 55e campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie in het KNVB district Oost. De jeugd voetbalt dan voor een goed doel, namelijk voor kinderen met een spierziekte.

In 1960 werd voor het eerst de Zwaluwen Jeugd Actie georganiseerd. De voetballende jeugd van de KNVB haalde geld op om kinderen met Polio te helpen. Sinds die tijd is de actie ieder jaar gehouden, hebben bijna 10 miljoen kinderen meegedaan en is er meer dan 5 miljoen euro ingezameld voor kinderen met een spierziekte.

De Zwaluwen Jeugd Actie van de KNVB is de grootste goede doelen sportactie in Nederland. Vijftig procent van het opgehaalde bedrag komt ter beschikking van het Prinses Beatrix Spierfonds en de stichting Spieren voor Spieren voor onderzoek naar spierziekten. De andere vijftig procent van de opbrengst is bestemd voor de deelnemende verenigingen om zowel passieve als actieve voetbalbeleving bij jongeren met een beperking tot 18 jaar te vergroten.

De voetbalwedstrijden in Dalfsen zijn voor zowel pupillen als junioren van verenigingen uit het district Oost van de KNVB. De start is om kwart voor negen en tegen kwart voor tien is er kort een officieel moment waar Wethouder Von Martels het woord zal nemen. Naast de wedstrijden worden er speciale spelletjes georganiseerd en is er een wedstrijd tussen twee teams van het G-voetbal.

Een onderdeel van de landelijke Zwaluwen Jeugd Actie van 2014 is Je Kunt Mijn Rug Op. Voetballiefhebbers hebben hier op zondag 3 augustus jl. kennis mee kunnen maken. Ter promotie van deze actie werden er voorafgaand aan de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam, tussen Ajax en PEC Zwolle, 11 kinderen met een spierziekte op de rug van de spelers het veld opgedragen. De andere 11 ‘gezonde’ kinderen liepen aan de hand van de spelers het veld op.

Ben jij tussen de 6 en 17 jaar oud en wil jij zelf ook in actie komen voor kinderen met een spierziekte? Ga dan naar www.jekuntmijnrugop.nl en meld je aan! Je maakt kans op mooie voetbalprijzen.

Lees ook

Heskamp en Hogenkamp ook volgend seizoen verbonden aan FC Ommen

OMMEN – Yves Heskamp en Hermen Hogenkamp blijven ook in het seizoen 2022/2023 verbonden aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.