burgemeesters proeven elkaars streek

De gemeente Ommen en Valkenburg zijn Nederlands meest bekende recreatiegemeenten. Jaarlijks trekken vele miljoenen mensen naar de Limburgse heuvels en het Overijsselse Vechtdal. Beide gemeenten zijn zo verschillend in cultuur, natuur en omgeving, waardoor ze op dat gebied niet met elkaar te vergelijken zijn. Maar beide gemeente hebben wel hun eigen streekproducten en gerechten. Om te bepalen welke streek het lekkerst proeft en naar meer smaakt daagt de Ommer burgemeester Ahne zijn Valkenburgse collega, de heer Eurlings, uit voor een streekfoodbattle.

Twee koks uit de eigen regio, Johan Drenth uit Ommen en Hubert Haenen uit Valkenburg, gaan een lunch bereiden met producten uit hun eigen streek. Midden in het centrum van Valkenburg, op het Theodoor Dorrenplein, gaan de burgemeesters elkaars lekkernijen proeven en de battle ‘beslechten’.

De battle is de start van de promotiecampagne waarbij de burgemeester van Ommen toeristen helemaal Omm’ wil maken, zodat ze op vakantie in Ommen gaan. Dit doet hij vanuit een compleet gerestylede VW-busje dat helemaal Ommen uitstraalt. Na de aftrap in Valkenburg gaat hij in het busje langs diverse locaties. Mensen die helemaal Omm’ zijn, komen op de foto met de bus. Deze foto kunnen ze uploaden op de facebookpagina van Helemaal Ommen. De foto moet minimaal 15 likes krijgen om kans te maken op één van de vele prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Beerze Bulten, De Kleine Wolf, de Koeksebelt, de Lemeler Esch, VW Lovebugs en Stichting Vechtdal Fietsvierdaagse.

De hoofdprijs is een fantastisch vierdaagse Vechtdalhoppen-arrangement met rondtocht in hetzelfde busje. Vechtdalhoppen is het nieuwe recreatieconcept dat dit jaar is gelanceerd door de Ommense recreatieondernemers. Gasten ‘hoppen’ van accommodatie naar accommodatie.

Programma

Woensdagavond 13 augustus

Om ca 17.00 uur Vertrek uit Ommen (centrum Ommen)

Nadat de burgemeester met het luiden van de Bissinghbel het traditionele Bissinghfeest in Ommen heeft afgesloten, stapt hij in het busje en gaat op weg naar Valkenburg. Hierbij zwaaien de inwoners en ondernemers de burgemeester uit .

Donderdag 14 augustus

Ca 10.00 uur Aankomst busje uit Ommen op Theodoor Dorrenplein te Valkenburg

10.30 uur Start voorbereiding streekfoodbattle door koks

11.00 uur Burgemeesters proeven elkaars streek

12.00 uur Vertrek naar andere locaties in omgeving Zuid Limburg

Vrijdag 15 augustus

10.00 uur Vervolg van de toer

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.