Home / archiefcentraal / werk vechtoever na de bouwvak verder

werk vechtoever na de bouwvak verder

De werkzaamheden aan de noordelijke Vechtoever bij het centrum van Ommen gaan na de bouwvak verder met het afronden van de nieuwe passantenhaven. In de bouwvak vinden in het gebied geen werkzaamheden plaats. De planning voor de werkzaamheden is als gevolg van het hoog water eind mei gewijzigd.

De noordelijke Vechtoever bij het centrum van Ommen krijgt een nieuwe inrichting. De werkzaamheden zijn in juni 2014 gestart. Allereerst is de in 2012 geplaatste damwand ter hoogte van de voormalige gemeentehuis op hoogte gemaakt en voorzien van een betonnen rand. Vervolgens is een start gemaakt met de aanleg van de passantenhaven, aan de westkant van het voormalige gemeentehuis, en de wandelpromenade langs de Vecht. Doordat de haven in een inham van de noordelijke oever wordt gerealiseerd, ontstaat hier een schiereiland in de Vecht.

Voor de aanleg van de haven zijn inmiddels de damwanden geplaatst en is een begin gemaakt met de nieuwe trailerhelling. Als gevolg van het hoog water eind mei, heeft de aanleg van de passantenhaven enige vertraging opgelopen. In de bouwvak vinden er geen werkzaamheden plaats in het gebied. De aanleg van de haven wordt daarom na de bouwvak afgerond. De bestaande aanlegvoorzieningen bij het centrum van Ommen blijven intact totdat de nieuwe passantenhaven klaar is voor gebruik.

Verbreden Vecht en wandelpaden

Na de bouwvak start ook het verbreden van de Vecht en het verlagen van het winterbed. Hierdoor krijgt water meer ruimte en wordt de kans op hoog water kleiner. Tenslotte worden langs de noordelijke Vechtoever verschillende wandelpaden aangelegd, die de Vecht met het centrum van Ommen verbinden. Naar verwachting is de herinrichting van de Noordelijke Vechtoever in oktober 2014 afgerond.

Het centrum van Ommen ondergaat een flinke metamorfose, waarmee winkelen en wonen een stevige impuls krijgen en ook het wegennet rond de stad wordt klaargestoomd voor de toekomst. Tegelijkertijd richt Ommen de blik weer naar de Vecht. De komende jaren werken de gemeente Ommen en waterschap Vechtstromen gezamenlijk aan de ontwikkeling van Vechtoevers in Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.