Home / archiefcentraal / vov markt ommen snel autovrij maken

vov markt ommen snel autovrij maken

Maar B&W zijn dat vooralsnog niet van plan. Ondernemers zijn tegen, schrijven ze in een brief aan de raad. Maar welke ondernemers? En waarom kijkt het bestuur niet naar verkeersveiligheid? Gerrit de Jonge stuurde vandaag een brief nar burgemeester wen wethouders over dit onderwerp.

De brief van De Jonge:

De gemeenteraad heeft in het verleden het project “De Westflank” vastgesteld. De daadwerkelijke ontwikkeling heeft veel vertraging opgelopen. Onderdeel van het project is reconstructie van de Markt. In de gewenste nieuwe situatie zijn de parkeerplaatsen op de Markt verdwenen waar ook reeds rekening mee is gehouden bij het opstellen van de nieuwe parkeerbalans. Ter compensatie van de parkeerplaatsen die verdwijnen zijn nieuwe parkeerplaatsen op de Voormars aangelegd.

Op 3 juli 2014 heeft de gemeenteraad van Ommen een door de VOV fractie ingediende motie “opheffen parkeerplekken Markt” met 15 stemmen voor en 2 stemmen tegen aangenomen. In genoemde motie wordt het college opgedragen om zo spoedig mogelijk, doch vóór 15 juli de Markt voor de Flater en het marktgebouw autovrij te maken.

Bij raadsbrief d.d. 9 juli schrijft u dat het niet raadzaam is om de motie uit te voeren. Als motivatie wordt aangegeven dat er geen breed draagvlak is onder de ondernemers. Welke ondernemers bevraagd zijn en op welke wijze is niet nader gemotiveerd. Ook is niet aangegeven om welke redenen voornamelijk tegen werd gestemd. Daarnaast wordt in de motivatie voorbij gegaan aan het verkeersveiligheidsaspect.

Volgens informatie vanuit burgers en ondernemers is er door het parkeergedrag op de Markt voor de Flater een verkeersgevaarlijke situatie ontstaan voor fietsers en voetgangers. Wij hoorden dat na oplevering van het marktgebouw reeds een aantal (bijna) aanrijdingen met voetgangers en/of fietser hebben plaatsgevonden. Naar aanleiding van het persbericht over het autovrij maken van de Markt hebben wij bovendien al zeer veel positieve reacties ontvangen.

De VOV is dan ook mening dat de motie, op basis van deze zeer magere argumentatie, niet zomaar aan de kant geschoven mag worden en draagt het college op de motie alsnog ten spoedigste uit te voeren.

Daarnaast is de motie door een grote meerderheid in de raad gesteund waarbij voor wat de VOV betreft het onaanvaardbaar is dat de motie niet uitgevoerd wordt.” De VOV verwacht dat het college, ten spoedigste de motie uitvoert.”

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.