trefkoele opgeleverd nu verhuizen

De gemeente droeg het gebouw direct weer over aan de Stichting Ontmoetingscentrum Dalfsen, eigenaar van het gebouw en verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie van Kulturhus Trefkoele+.

Namens de gemeente was wethouder Ruud van Leeuwen aanwezig en namens het stichtingsbestuur, voorzitter S. Peerdeman. De overdracht gebeurde door het tekenen van verschillende overdrachtsdocumenten.

Het gebouw wordt nog de hele maand augustus gebruikt om alle ruimtes in te richten en de verhuizing van de veertien nieuwe partners naar Kulturhus Trefkoele+ stapsgewijs te laten plaatsvinden.

De nieuwe bewoners van TrefKoele+

Naarmate de plannen voor de vernieuwbouw van Kulturhus Trefkoele+ concreter werden, nam de belangstelling van organisaties om een plek in het Kulturhus in te nemen steeds meer toe. Naast het grote aantal clubs en verenigingen dat al jaren en jaren gebruik maakt van de voorzieningen, zijn er ook organisaties bijgekomen die een vaste ruimte in Kulturhus Trefkoele+ gaan innemen. Alle nieuwe ‘inwoners’ staan hieronder in willekeurige volgorde kort op een rij, zodat je een goed beeld krijgt van de nieuwe activiteiten die aan het al brede aanbod zijn toegevoegd.

1. De bibliotheek

Maar die was er toch al lang, zult u zeggen. Dat klopt, maar niet als huurder binnen Trefkoele+. Met de vernieuwbouw van Kulturhus Trefkoele+ is ook het gebouw van de bibliotheek aan het bestuur van de Stichting ontmoetingscentrum Dalfsen overgedragen. Deze verhuurt op haar beurt weer ruimte aan de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen.

2. De Historische Kring Dalfsen

Deze bloeiende vereniging met meer dan 1100 leden en 100 vrijwilligers verlaat het

vertrouwde pand aan de Ruitenborgstraat en neemt haar intrek in een deel van de

voormalige bibliotheek. Naar verwachting zal hierdoor alles wat met de geschiedenis van

Dalfsen te maken heeft nog meer in de belangstelling komen te staan.

3. Doomijn Kinderopvang

Doomijn Kinderopvang is nu nog gehuisvest op twee locaties in Dalfsen . Met de komst naar

Trefkoele+ worden de peuterspeelzaal,het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang op

1 locatie geconcentreerd. Doomijn krijgt een aparte ingang met speciale parkeerplaatsen

voor halen en brengen aan de van Tydencampstraat.

4. Gastouderbureau Dalfsen

Sinds 1992 is het gastouderbureau partner van ouders die de opvang van hun kind (eren)

door een gastouder laten verzorgen. Het bureau zorgt voor goed opgeleide gastouders die

aan alle noodzakelijke eisen voldoen. Tevens regelt het bureau alle administratieve

rompslomp.

5. Landstede

De landstede Groep komt met een aantal onderdelen naar Trefkoele+ toe.

Landstede Kinderwerk Voor het uitlenen van speelgoed zet Landstede Kinderwerk een Speel-o-theek op. Deze ligt naast de Kinderopvang. Lekker makkelijk voor ouders die er toch al komen om hun kinderen te halen of te brengen.

Landstede HeYou Ook het jongerenwerk krijgt een plaats in Trefkoele+. HeYou moet de plek worden waar de jeugd elkaar kan ontmoeten, muziek kan draaien of gewoon lekker internetten. Dit alles onder professionele begeleiding van de jongerenwerker.

Landstede Welzijn Ouderen Niet alleen aan de jeugd wordt de nodige aandacht geschonken, ook de ouderen komen ruimschoots aan hun trekken. Landstede Welzijn Ouderen organiseert vele activiteiten die de sociale contacten tussen ouderen moet bevorderen. Hiervoor wordt een grote ruimte op de eerste verdieping gebruikt. Deze is ook voor rolstoelers en scootmobielers gemakkelijk te bereiken via een lift.

Landstede Vrijwilligerspunt Landstede richt een vrijwilligerspunt in. Dit vrijwilligerspunt wordt een ‘marktplaats’ voor vrijwilligerswerk: voor mensen die een nuttige tijdsbesteding zoeken, studenten die een maatschappelijke stageplek nodig hebben en voor organisaties die vrijwilligers zoeken. Landstede Training, Organisatie en Advies Dit onderdeel van de Landstede Groep gaat uiteenlopende opleidingen, cursussen, trainingen, workshops en maatwerktrajecten voor bedrijven, instellingen, gemeentes, instanties en volwassenen organiseren. Een breed en gericht aanbod op het ondersteunen en het begeleiden van zelfontplooiing van volwassenen.

6. GGD IJsselland

GGD IJsselland komt met een uitgebreid Jeugdgezondheidsteam naar Trefkoele+. Maar liefst 3 jeugdartsen, 6 jeugdverpleegkundigen, 4 consultatiebureau-assistenten en 1 doktersassistente vormen het team dat aan jongeren van 0 tot 19 jaar jeugdzorg gaat leveren. Daarnaast is men tevens kernpartner in het Centrum Jeugd en Gezin.

7. De Kern

De maatschappelijk werkers van de Kern ondersteunen, begeleiden of adviseren mensen met problemen waar men alleen niet meer uitkomt. De Kern is onderdeel van de Dimence Groep en gaat samen met GGD IJsselland invulling geven aan het Centrum voor Jeugd en Gezin.

8. Logopedie Pluspunt Dalfsen

Logopedie Pluspunt Dalfsen is al sinds 1982 actief in Dalfsen en omgeving. U kunt er terecht voor diverse klachten met betrekking tot gehoor, auditieve vaardigheden, stem, adem, spraak, taal, stotteren, afwijkende mondgewoonten en slikken.

9. VluchtelingenWerk Oost-Nederland

VluchtelingenWerk Oost Nederland behartigt de belangen van en ondersteunt vluchtelingen

en andere nieuwkomers in de provincies Gelderland en Overijssel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.