Home / archiefcentraal / tineke 51 mooiste geit in dalfsen

tineke 51 mooiste geit in dalfsen

Tineke 51 van E Schottert uit Giethmen is zaterdag tijdens de jaarlijkse geitenkeuring van geitenfokvereniging Avereest e.o. verkozen tot mooiste geit. De keurmeesters D. Noordhuis uit Roden en S.van der Paauw waren uitgenodigd om te keuren en J.van Brugsteden uit Eesveen nam de stamboekopname voor zijn rekening. De organisatie stuurde een verslag.

‘Kampioen bij de witte lammeren werd Tineke 51 van E Schottert uit Giethmen reservekampioen werd Annemiek 14 van de fam Eikelboom uit Dalfsen. Johanna 215 van JKrikken uit Veeningen werd kampioen bij de toggenburger lammeren reservekampioen werd hier Uriëls Dorien van de Fam Jansen uit Daarle. Bij de bonte lammeren werd kampioen Maaike 59 van E.Schottert uit Giethmen reserve werd hier Maaike 48 van J Schuurman uit Dalfsen. Algemeen Kampioen werd het witte lam Tineke 51 van E Schottert uit Giethmen.

Kampioen bij de 1 jarige toggenburgers werd Johanna 212 van J Krikken uit Veeningen Urania´s Carice van W Boers uit Den Ham werd hier Reserve. Bij de bonte 1 jarige melkgeiten werd Maaike 42 van J Schuurman kampioen en Twikie 545 vd Blok van de fam Kleinlugtebelt uit Vroomshoop reservekampioen. Bij Witte melkgeiten 2 jaar en ouder werd kampioen Tineke 52 van E Schottert uit Giethmen reserve werd hier Jetske 6 van J Krikken uit Veeningen. Bij de oudere toggenburgers waren 2 dieren van J Krikken uit Veeningen de besten Aster werd kampioen en Grietje 34 Reservekampioen. Ook bij de oudere bonte kwamen de twee kampioenen uit dezelfde stal Maaike 141 werd kampioen en Maaike 144 werd reservekampioen beidde dieren zijn van E Schottert uit Giethmen.

Algemeen kampioen werd Tineke 52 van E Schottert uit Giethmen. Uierkampioen werd Grietje 34 van J Krikken uit Veeningen. Tijdens de jeugdrubriek bracht Julia Schottert uit Giethmen haar bonte lam Maaike 56 zo goed voor dat ze jeugdkampioen werd.

De 3 bonte lammeren van de familie Kleinlugtebelt uit Vroomshoop pasten het mooist bij elkaar en werd dus de mooiste eigenaarsgroep lammeren. Bij de melkgeiten was die eer weggelegd voor de 3 toggenburger melkgeiten van J Krikken uit Veeningen. Op vrijdag avond 25 juli houd de vereniging weer haar jaarlijkse bokkenkeuring aan de veldweg 20 te Dalfsen aanvang 19.00 uur.’

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.