Home / archiefcentraal / teleurstelling in de regio na verlies oranje

teleurstelling in de regio na verlies oranje

Vrijwel iedereen in de regio zat gisteravond aan de buis gekluisterd. Vol spanning volgden we het o zo belangrijke duel met Argentinië. Winst zou de tweede WK-finale in 4 jaar tijd betekenen en een schitterend affiche: Nederland – Duitsland. We bleven lang op de been, zo lang zelfs dat het wéér moest aankomen op penalty’s. Uitgerekend de beste man van het veld, Ron Vlaar, miste de eerste strafschop. Het geloof sijpelde langzaam weg bij de uitgedoste en fanatieke Oranjesupporters.

Messi, Garay, Agüero en Rodríguez maakten geen fout. Tussendoor stuitte Sneijder nog op doelman Romero. Het boek was uit. Oranje was leeg. En de fans treurig.

Maar zoals door iedere speler, en ook door Van Gaal, al vrij snel na het duel werd verkondigd: We mogen trots zijn op wat dit Nederlands Elftal heeft bereikt. Velen waren sceptisch. De poulefase zou nog een hele opgave worden. En tegen Brazilië zouden we vervolgens geen schijn van kans maken. Inmiddels weten we beter.

Oranje mag zich op gaan maken voor de troostfinale, zaterdag 22.00 uur Nederlandse tijd in Estádio Nacional in hoofdstad Brasilia. Een wedstrijd die niemand wil spelen. Nouja, misschien eentje. Michel Vorm …

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.