picknickconcert droog of niet

Het wisselvallige weer van de dagen voorafgaand aan het Picknickconcert Ommen hield de gemoederen bij flink bezig. In allerijl werden zondag aanpassingen gedaan om artiesten veilig en droog te laten spelen, maar het publiek werd vrijwel direct na binnenkomst verwelkomd door een enorme hoosbui die ook in de tropen niet zou misstaan.

Desalniettemin lag het bezoekersaantal weer hoger dan voorgaande jaren. Waar tijdens de eerste editie van het concert een aantal strobalen volstond om het publiek te herbergen, was dat nu niet toereikend. Daarom werd op de vierde editie de hele achtertuin van Landgoed het Laer omgetoverd tot openlucht concertzaal. Jong en oud vulden de tuinen waar, zoals eerder gemeld, om 13.00 uur een wolkbreuk losbrak. Paraplu’s, poncho’s, afdakjes, alles werd benut om te schuilen. Een half uurtje later dan gepland kon na de bui toch de aftrap gegeven worden en Maaike Ouboter wist het publiek van de eerste tot de laatste noot te betoveren met haar mooie en heldere stem. Haar afsluitende ‘Ik mis je’ deed alle geroezemoes verstommen en het werd doodstil in de tuin. Samen met haar bassist leverde ze een perfect optreden af.

Daarna gingen alle registers los met de BlueNote BigBand uit Assen. Een swingend set leverden ze af met soepele jazz en BigBand klassiekers. De sfeer zat er prima in bij het publiek dat heerlijk zat te genieten van een hapje en een drankje. “Dat zien we graag, dat de mensen lekker zitten te genieten”, zegt Inge Nooijen, presidente van de Soroptimistclub Hardenberg-Ommen. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd, want we doen het natuurlijk allemaal voor het goede doel, maar zo te zien gaat dat vanmiddag helemaal goed komen”.

Niet veel later overhandigde Inge vol trots een cheque. Hierop stond niet een geldbedrag vermeld, maar het aantal bevallingen dat er in de kliniek van de Stichting Good Hope van de Ommense Mieke Steen in Oeganda betaald gaat worden. Maar liefst 175 bevallingen kunnen worden bekostigd, waarmee menig leven van moeder of kind gered gaat worden. Zo’n bevalling kost 17 euro. De snelle rekenaar onder u weet dan dat er een kleine 3000 euro opgehaald is. Vooraf werd van 100 bevallingen uitgegaan, en de organisatie is meer dan verguld met dit geweldige resultaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.