Home / archiefcentraal / pater hb mode ommen krijgt weer schwung

pater hb mode ommen krijgt weer schwung

Hoewel hij met zijn modezaken lang niet alleen Ommenaren bedient, maar zijn klanten uit alle hoeken van het land komen, voelt Henk Pater zich na bijna 40 jaar ondernemen in Ommen, een echte Ommer. Vanuit zijn winkel op het Kerkplein heeft hij Ommen zien groeien en is blij met de metamorfose die het centrum heeft ondergaan.

“Ommen is een bijzonder stadje”, vindt hij. “Geboren en getogen in Zuidwolde ben ik na al die jaren zo verweven met Ommen, dat ik me een ‘echte Ommer’ voel”, vertelt Henk, zittend achter een kopje koffie in zijn mooie winkel op het Kerkplein, waar hij met merken als MarcCain, Brunello Cucinelli, Fabiana Filippi, AnneClaire, Strenesse en Annette Gortz voor iedere vrouw wat te bieden heeft.

“Omdat mijn klanten vanuit het hele land komen, wordt mij regelmatig gevraagd waarom ik me niet vestig in een grote centraal gelegen stad, maar daar moet ik niet aan denken. Ik hou helemaal niet van die stedelijke drukte en stress. Geef mij maar de rust, de gemoedelijkheid en de prachtige natuur van het Vechtdal.”

Henk is blij dat Ommen nu eindelijk wordt opgeknapt, want dat was volgens hem hard nodig. “Als ondernemer vind ik het erg jammer dat deze plannen jarenlang zijn tegengehouden door een bepaalde groep mensen. Maar nu er eindelijk wat gebeurt, voel je dat Ommen weer schwung krijgt. Er komen nieuwe winkels bij en de mensen worden weer positief. Ook leuk aan Ommen is de uitgebreide horeca en de vele terrasjes. Dat maakt het centrum echt gezellig.”

Zijn winkel is zijn leven, daardoor blijft er weinig tijd over voor andere zaken. Maar dat vindt hij niet erg. “Het contact met de klanten maakt mij werk mooi. We hebben echt een sociale functie. Veel vrouwen vinden het fijn om hier hun hart uit te storten, want problemen bespreek je soms gemakkelijker met iemand die je niet echt kent, dan met een familielid of vriend. Als ik iemand kan helpen, doe ik dat, al is het maar door een luisterend oor te zijn of advies te geven.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

One comment

  1. Leuk om weer eens te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.