Home / archiefcentraal / ouders die kinderen drank geven losers

ouders die kinderen drank geven losers

Om de gezelligheid te bevorderen is er ook eten en drank aanwezig. Wat ik niet begrijp is dat het een sport lijkt te zijn, vooral onder jongeren, om zoveel mogelijk alcohol te drinken. Alcohol is cool en blijkbaar vooral een leuk spelletje als je het in grote hoeveelheden nuttigt. Wat een losers. Blijkbaar willen ze niet weten wat de werking van alcohol is.

Wat is nou leuk aan comazuipen? Alcohol levert je niets op. Ja je kan er aan verslaafd raken; het is als een vriendschap zonder vrienden. Na een paar jaar raken je organen beschadigd. En regelmatig te veel drinken levert blijvend hersenschade op. Naar school gaan of werken is steeds minder mogelijk. Zo raak je langzaam je vrijheid en je toekomst kwijt.

Het meest treurige vind ik nog wel dat jongeren de drank krijgen van hun ouders. Jongeren worden op campings afgeleverd met kratten bier. Zo kopen ouders hun rust elders af. Dan is het niet meer hun verantwoordelijkheid. Dat zijn dus de echte losers. En kom dan niet aan dat de overheid beter op moet letten. Natuurlijk nemen wij onze verantwoordelijkheid als het gaat om handhaving. Maar in je eigen huis, tuin en tent hebben we verantwoordelijke volwassenen nodig, die weten wat alcohol echt doet en die daar jongeren ook op durven aanspreken. Een vader sprak mij laatst aan met de boodschap dat hij het belangrijk vond om zijn jongen van 16 rustig te laten wennen aan alcohol. Hij zit er helemaal naast. Naast dat alcohol op die leeftijd de meeste schade kan leveren aan het lichaam, denk ik niet dat je hersenen of lever kunt laten ‘wennen’ aan alcohol. Wetenschappelijk bewezen: Kinderen die vroeg beginnen te drinken, gaan later steeds meer drinken, met alle gevolgen van dien. Gewoon niet doen dus. Als je je grootsheid zoekt in de alcohol ben je nog maar klein.

Ko Scheele ko.scheele@ommen.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.