Home / archiefcentraal / organist sander van marion in herv kerk

organist sander van marion in herv kerk

Als tweede organist in de serie orgelconcerten op de maandag komt traditiegetrouw de bekende organist Sander van Marion het orgel bespelen. Zijn concert is op maandag 21 juli in de Hervormde Kerk in Ommen.

Sander van Marion heeft zich als organist, dirigent en componist in binnen en buitenland een klinkende naam verworven. Hij is al vele jaren verbonden aan de Bethelkerk te Scheveningen.

In zijn orgelspel valt Sander van Marion op door zijn lichte en sprankelende speeltrant en zijn inventieve registerkeu¬ze, boeiend door steeds wisselende klankkleuren.

Zijn improvisaties worden geroemd, niet alleen om het talent van de organist, maar ook om de sfeer die hij weet te creëren. Concertreizen brachten hem op vele bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen, in Canada en de V.S. van Amerika. Een groot aantal platen, cd.’s en een dvd met opnamen uit binnen en buitenland, waaronder drie ‘Gouden Platen’, staat op zijn naam.

Het programma vind je op www.roelofelsinga.nl, onder het item Orgelconcerten. Kinderen mogen gratis naar binnen, volwassenen betalen 8 euro.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.