onze man tour start dit jaar in engeland

‘ The Big Bang???’ Onze Man doet een suggestie voor de naamgeving van het startschot van de Tour de France 2014. ‘Le Grand Depart’ is het officieel, maar de Tour start dit jaar in het Engelse Leeds, vandaar’

In de eerste etappe zitten slechts twee colletjes van de derde, en eentje van de vierde categorie. Het hoogste punt is 532 meter. ‘Heel Engeland gaat ervan uit dat Mark Cavendish in Harrogate de sprint wint, en daarmee de eerste gele trui van dit jaar mag dragen’, weet Onze Man. ‘Zijn team, met onder andere Niki Terpstra in de gelederen, zal Cavendish probleemloos over de colletjes helpen.’

Toch is Onze Man er niet geheel gerust op. ‘Ik heb gefietst in Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje, daar leggen ze een klim zigzaggend tegen een berg aan. Maar ik heb ook gefietst in Engeland, die Engelsen zijn echt zuinig. Bij hen is het de gewoonte om zo weinig mogelijk asfalt te verspillen. Een weg over een berg leggen ze het liefst zonder bochten eroverheen. Je snapt dan wel dat het hartstikke steil wordt. Ik durf echter te wedden dat ze het Cavendish niet zo moeilijk hebben gemaakt.’

Onze Man is een fan van Cavendish. ‘Ik moet het nog eens opzoeken, maar ik denk dat ik familie van hem ben’ komt hij verrassend uit de hoek. We kijken hem verbaasd aan, echte sprinterskwaliteiten hebben we nooit zo kunnen ontdekken. Onze Man is meer het type van de stoemper, de kachelaar, de windbreker, het grote mes en het sleuren. ‘Weet je waar Cavendish geboren is?’ houdt Onze Man ons nog even in spanning. ‘Op het eiland Man! Ik denk dat mijn roots daar ook moeten liggen, ik heet immers geen Piet Vlieland.’

Ook meedoen met het Tourspel? Klik hier

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.