Home / archiefcentraal / onze man over de tweede touretappe

onze man over de tweede touretappe

“We krijgen vandaag een mooie etappe te zien.”, voorspelde Onze Man aan de voorhand van de tweede etappe. Hij kreeg gelijk. “De afstand is met 201 kilometer best fors te noemen, hoewel je hier in Engeland eigenlijk van mijlen moet spreken. 125 mijl dus. Officieel staan er voor deze etappe 1402 hoogtemeters, maar het zou mij niet verbazen wanneer de meting aan het einde van de etappe er meer dan 2000 zou laten zien!”

Deze tweede Etappe in Engeland werd voor een groot deel verreden in het heuvelachtige Peak District; en wel in de zogenaamde “Black of Dark Peak”, het noordelijke deel. Het zuidelijke deel wordt de “White Peak” genoemd. De reden hiervoor is de steensoort van de rotsen: donkere leisteen in het Noorden en witte kalksteen in het Zuiden. Veel oog hadden de renners daar niet voor. Ze denderden er op volle vaart langs.

“Ik heb vorig jaar zelf nog in de omgeving gefietst waar de tweede etappe van de Tour werd verreden.”, horen we van Onze Man. “Twee dingen kan ik me daarvan nog levendig herinneren: het is nergens, maar dan ook nergens, echt vlak en Engelsen leggen de weg gewoon recht tegen de bult op, zonder bochten. Dat zorgt voor extreem steile klimmen! Gelukkig zijn ze nooit echt lang.”

Onze Man kreeg trouwens mooi gelijk met zijn voorspelling. Hij stelde dat de sprinters geen rol zouden spelen. “Daarvoor is het terrein veel te bergachtig met de al die colletjes.” Wat we zagen? Een prachtige ontsnapping van Nibali. De Italiaanse kampioen dook er vlak voor het eind vandoor. Hij kwam met twee seconden voorsprong over de meet.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.