ommen klok luiden en 1 minuut stilte

Het is aan de winkeleigenaars en de organisatoren om te bepalen hoe zij invulling geven aan de dag van Nationale Rouw.

Minister-president Rutte heeft aangekondigd dat, vandaag, woensdag 23 juli 2014 een dag van nationale rouw in ons land zal zijn. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Nederland. Het bestuur van de gemeente Ommen spreekt haar medeleven uit naar de nabestaanden van de slachtoffers. Een persoonlijke boodschap kun je achterlaten op www.condoleance.nl

1minuut stilte

Na de landing van de twee militaire vliegtuigen zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna wordt er een minuut stilte in acht genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. Verder kunnen op verschillende momenten van de dag klokken worden geluid. In overleg met de organisatie van de Ommer Bissingh is besloten om dit 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen te laten plaatsvinden. Deze aankomst wordt verwacht om 16.00 uur.

Vlag halfstok

In verband met deze dag van nationale rouw zal de Nederlandse vlag halfstok hangen op gebouwen van de gemeente Ommen. Inwoners mogen hun vlag ook halfstok hangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.