Home / archiefcentraal / ommen in magische sferen tijdens montmartre

ommen in magische sferen tijdens montmartre

De tweede Montmartredag start op een magische wijze. Magic John geeft samen met wethouder Ko Scheele het startsein voor de tweede Montmartredag op zondag 3 augustus om 13.30 uur op het Kerkplein bij de Hervormde Kerk in Ommen.

Zondag zorgen ongeveer 30 kunstenaars uit Ommen en omgeving dat de sfeer van het Parijse Montmartre neerstrijkt in Ommen. Schilders, keramisten, beeldhouwer, houtbewerkers en andere kunstenaars presenteren hun werk en vertellen er gepassioneerd over. Bezoekers kunnen soms zelfs meehelpen aan een kunstwerk. “Door de gezellige terrassen, de kunstenaars op het plein aan het werk, bezoekers die rondlopen en praten met de kunstenaars en zich laten schilderen, daalt een stuk van het magische Montmartre neer in Ommen . Dit evenement laat de creatieve en kunstzinnige kant van Ommen zien. Al voor de vijfde keer loop ik zondag met veel plezier in Ommen om de magische sfeer van dit evenement te beleven”, aldus wethouder Scheele.

De enthousiaste werkgroep Omm’zien Kunst organiseert voor het vijfde jaar drie Montmartredagen. Tijdens deze dagen staat gemoedelijkheid hoog in het vaandel van de werkgroep, daarom is het geen kunstmarkt met kramen, maar zijn de kunstenaars aan het werk op het Kerkplein waarbij zij over hun werk vertellen en bezoekers deelgenoot maken van hun werk. Door deze opzet wordt de juiste sfeer gecreëerd, passend bij Montmartre. De derde Montmartredag is op zaterdag 23 augustus van 13.00 – 17.00 uur op het Kerkplein in Ommen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.