Home / archiefcentraal / nieuwleusen leert alles over de bij

nieuwleusen leert alles over de bij

In onder andere Nieuwleusen kon je zaterdag weer vanalles leren over de bij. Het was namelijk Landelijke Open Imkerijdag. Enthousiaste imkers vertelden over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreerden wat er komt kijken bij het houden van bijen.

Dit jaar vierde Bijenhoudersvereniging Nieuwleusen en Omstreken de dag op het Bijenpark De Grift aan de Meeleweg in Nieuwleusen. Je kon de bijenstal bezoeken en het dit jaar aangelegde Bijenpark aan de Meeleweg 74 ter hoogte van Westerman Logistics. Ieder uur werden er demonstraties honing slingeren gegeven en werd een bijenkast open gemaakt.

Ook Christien van Ankum nam en kijkje en schoot een paar mooie foto’s.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.