national cigar box festival nieuwe attractie

. “Dit café is met zijn ‘American Roadhouse’ uitstraling en gelegen in de Vecht delta, een prachtige locatie voor een dergelijk festival. Daarom wordt Calluna tijdens het evenement dan ook omgedoopt tot ‘Delta Calluna’.”

Het zeer gevarieerde muzikale programma is zo goed als rond, met cigar box bands en -acts maar ook skiffle- , folk- en Americana muziek zal er te horen zijn op het prachtige, speciale podium die middag. Bands die bijvoorbeeld komen zijn Gumbo and the Monk, Chitlin’Crew, Bacon Fat Louis, Bottle up and go, The Boothill Stompers, Cigarbox Henri & Friends en een aantal one-man acts, waarvan de namen binnenkort bekend worden. Ook is er contact met een Engelse cigar box guitar act die graag een workshop cigar box guitar bouwen en spelen wil komen geven.

“Vele standhouders hebben zich al aangemeld voor het gezellige marktplein met een mengelmoes van vele zelfbouwproducten zoals cigar box gitaren en andere instrumenten, diverse stands met art, American lifestyle, maar ook vele stands met de meer gangbare producten zoals sieraden, T-shirts, cd’s, et cetera. De bedoeling is dat het festival een hoog ‘Vechtdal gehalte’ gaat krijgen en er zijn daarom nog enkele plekken vrij voor standhouders die producten uit het Vechtdal zouden willen verkopen. Neem in dat geval even contact op met het mail adres dutchcbgfest@gmail.com.”

De entree voor dit festival is helemaal gratis en ook voor kinderen tot ongeveer 12 jaar zal er van alles te doen zijn. Het festival begint om 14.00 uur.

Cigarbox

De cigarbox gitaar en aanverwante zelfbouwinstrumenten dateren uit eind 1800. Tijdens de burgeroorlog in Amerika werd er al gespeeld op zelfgebouwde ‘Cigar box fiddles’. Later begonnen meer muzikanten de Cigar box gitaar en ook andere zelfbouw instrumenten te bouwen. Met name in de blues en skiffle muziek werd er onder andere door de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw in Amerika zeer veelvuldig gebruik gemaakt van allerhande (goedkope) zelfbouw instrumenten. Vandaag de dag heeft bijna elke staat in de VS zijn eigen, zeer goedbezochte Cigar box festival. Deze zijn inmiddels ook al overgewaaid naar Europa. “Nu, juist in deze crisistijd, vinden wij dat het de tijd is voor een allereerste Nederlands Cigar box festival”, zegt Henri Grootenhuis namens de organisatie. “Wat meteen een mooie culturele boost voor het Vechtdal is. Dat het een uniek festival is, blijkt wel uit het feit dat zelfs de landelijke televisie er onlangs al aandacht aan bestede in het programma de Social Club.”

Het festival zal onder andere te volgen zijn via de onlangs gelanceerde Facebookpagina ‘Dutch CBG Festival’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.