meester jans neemt afscheid van het koloriet

Maandag 30 juni heeft meester Jans Huiskes op feestelijke wijze afscheid genomen van Het Koloriet. Alle groepen hebben een afscheidscadeau gemaakt en aangeboden. Na schooltijd konden ouders en collega’s van de andere scholen van PCO Ommen Jans bedanken en afscheid nemen.

Na invalwerk in Zalk heeft meester Jans in Apeldoorn gewerkt. Wat hij zich nog uit die tijd kan herinneren is, dat er zuinig met papier werd omgesprongen. Tekenblaadjes moesten aan 2 kanten worden gebruikt. Toen hij in Ommen een huis kon krijgen is hij op Het Kompas gaan werken. De school in de wijk de Dante was net nieuw. Zijn vriendin Tineke werkte daar ook. Toen Jans en Tineke gingen trouwen zijn veel ouders en kinderen hen komen feliciteren in Vilsteren, waar het feest gehouden werd.

Het Kompas was de eerste Kleuter/Basisschool in Ommen. Toch werkten in de beginjaren de kleuterafdeling en de hogere groepen nog apart. Pas later kwam er meer samenwerking. Wat Jans zich nog kan herinneren is dat je als leerkracht ’s morgens bij binnenkomst eerst de directeur een hand moest geven.

De kinderen hadden vaak heel lang speelkwartier. Het personeel moest namelijk eerst nog het Ommer nieuws en de zondagse preek bespreken. De kinderen kwamen soms vragen of ze al mochten beginnen. Gedurende lange tijd, werd er op dinsdag tussen de middag vis gegeten in de personeelskamer. De toenmalige directeur mopperde dan wel over de vislucht die in de gangen hing. Jans gaat overigens nog steeds op dinsdag een visje halen !

Hij heeft ook nog leuke herinneringen aan een toneelstuk ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de school. Het toneelstuk heette ‘de gouden augurk’ en Jans speelde hofnar. Voor deze hoofdrol moest hij veel tekst uit het hoofd leren.

In augustus 2012 fuseerde Het Kompas met de Koningin Juliana en ging verder onder de naam

Het Koloriet. Jans heeft deze fusie als heel positief ervaren.

Meester Jans heeft gedurende de meer dan 40 dienstjaren wel meer dan 1000 kinderen lesgegeven, voornamelijk in groep 5 en 6. Veel ouders die nu de kinderen op school brengen, hebben als kind van meester Jans les gehad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.