masterplan de strangen afgerond rotonde klaar

Wethouder Smid en gedeputeerde Rietkerk hebben vrijdag het project Masterplan De Strangen afgesloten. Symbolisch werd hierbij een bord onthuld op de nieuw aangelegde rotonde bij het gemeentehuis.

Wethouder Smid: “In maart 2005 tekenden de gemeente Ommen, de Kamer van Koophandel, de Ondernemersvereniging Ommen en de provincie een convenant voor duurzame versterking van bedrijventerrein De Strangen. Het bedrijventerrein is gelegen op een prominente plek in de stad Ommen. Vanwege deze ligging is het bepalend voor het aanzien van Ommen.”

Het Masterplan De Strangen werd in 2008 door de provincie Overijssel aangewezen als één van de aanjaagprojecten in het kader van de Beleidsintensivering herstructurering bedrijventerreinen. Want de nood was hoog, aldus de wethouder. “Het terrein dreigde in een negatieve spiraal terecht te komen, mochten bedrijven gaan vertrekken. Op het terrein staan een aantal bedrijven met een grote oppervlakte en veel buitenopslag. Mocht een dergelijk bedrijf om welke reden dan ook besluiten om te vertrekken, dan ontstaat al snel een groot gapend gat. En we kennen vandaag de dag genoeg voorbeelden wat er dan gaat gebeuren: niets. Onkruid gaat woekeren en de verpaupering slaat toe. Met als gevolg dat nog meer bedrijven vertrekken. Op zich is dat al geen fraai gezicht, maar vanwege de ligging van De Strangen is het helemaal geen aanlokkelijk vooruitzicht”, licht de wethouder toe.

Met de herinrichting van de Strangeweg en de aanleg van de rotonde is het bedrijventerrein volgens ondernemers en bestuurders een mooi visitekaartje voor Ommen geworden. De wethouder complimenteerde aannemer NTP met de zorgvuldige communicatie rondom het project. “Bij een dergelijk infrastructureel project komen veel belangen kijken. Vooral de bereikbaarheid van bedrijven en de doorstroming van het verkeer zijn daarbij essentieel. Tijdens de werkzaamheden zijn er nauwelijks klachten binnengekomen en heeft NTP gezorgd voor een snelle afhandeling van vragen en opmerkingen uit de buurt”, complimenteerde de wethouder.

Met de aanleg van de rotonde is één van de laatste onderdelen van het verkeerscirculatieplan van de gemeente gerealiseerd. Wethouder Smid: “De rotonde zorgt voor een betere doorstroming naar het centrum en het bedrijventerrein.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.