Home / archiefcentraal / markt ommen voorlopig nog niet autovrij

markt ommen voorlopig nog niet autovrij

Van de zestien ondernemers zijn er twaalf tegen het opheffen van de parkeerplaatsen. Drie ondernemers zien een opheffing wel zitten en een ondernemer zegt er geen mening over te hebben. “Wij maken hieruit op dat er op dit moment geen breed gedragen steun is bij de ondernemingen om op zeer korte termijn de Markt autovrij te maken. Vandaar dat wij van mening zijn, dat in het licht van gedane toezeggingen en de gecommuniceerde planning met betrekking tot de totale herinrichting van de Markt, dit onvoldoende grondslag geeft om het ingezette beleid hieromtrent nu te veranderen”, laat burgemeester Marc Jan Ahne weten.

“Het onttrekken van parkeerplaatsen dient ons inziens een bewuste keuze te zijn die voortkomt uit een integrale afweging van voor- en nadelen en waarbij aangrenzende ondernemers betrokken dienen te worden. Ons inziens is het zorgvuldiger eerst dit onderzoek af te wachten. Alle aspecten worden daarbij van de meegenomen (onder andere verkeersveiligheid, bevoorrading, invalidenparkeerplaatsen). Het alleen nu opheffen van de parkeerplekken is een selectieve maatregel die leidt tot andere negatieve effecten voor de omgeving en de verkeersveiligheid.”

Voorlopig verandert er dus niets op de Markt. Vanaf 1 januari wordt er, na nader onderzoek en in overleg met de ondernemers, besloten wanneer de parkeerplekken weggaan.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.