markt ommen binnenkort autovrij

De Markt in Ommen wordt binnenkort autovrij. Dat heeft de gemeenteraad van Ommen donderdagavond besloten. De VOV diende een motie in, die door bijna iedereen werd omarmt. Alleen de LPO stemde tegen.

Tussen het nieuwe marktgebouw en Brasserie Tante Pos mogen binnenkort geen auto’s meer geparkeerd worden. “De krappe parkeerplaats levert steeds vaker gevaarlijke situaties op voor voetgangers en fietsers die er sinds de opening van het nieuwe marktgebouw steeds meer gebruik maken”, licht VOV-fractievoorzitter Gerrit de Jonge toe. “Er zijn steeds vaker situaties waar fietsers en voetgangers gemangeld worden tussen de auto’s die op zoek zijn naar een parkeerplaats.”

De Jonge heeft met diverse ondernemers aan het marktplein contact gehad. Hij vervolgt: “De verkeerssituatie levert regelmatig gevaarlijke situaties op en we willen niet wachten tot het een keer echt fout gaat, met letselschade als gevolg.”

De markt wordt binnenkort autovrij, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor laden en lossen voor de ondernemers en vanzelfsprekend blijven de twee invalidenparkeerplaatsen gehandhaafd.

Het college gaat nu zo spoedig mogelijk met alle direct betrokkenen in gesprek om de markt autovrij te maken. “We streven er naar om de markt over twee weken autovrij te hebben”, geeft de Jonge aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.