Home / archiefcentraal / led verlichting is lichtbron van de toekomst

led verlichting is lichtbron van de toekomst

“Led-verlichting is de lichtbron van de nabije toekomst.” Dit is de stellige mening van Jan Bijker, voorzitter van de initiatiefgroep Duurzaam Energiegebruik en Gerhard Spijkerman adviseur voor de aanschaf van de led-lampen voor particulieren en bedrijven. Nieuwleusen Synergie en Spijkerman zijn gaan samenwerken om led-lampen onder de Nieuwleusense bevolking bekend te maken, te laten zien en te gaan verspreiden. De Nieuwleusense Coöperatie heeft de gehele kringloopwinkel Deuroe Veuroe voorzien van led-lampen.

Spijkerman over de opbrengst in de winkel: “Voor een dergelijk pand levert het een besparing op van ruim 700 euro op jaar basis en in drie en half jaar is de investering terugverdiend.” Spijkerman is door de Nieuwleusense Coöperatie benaderd om de energiezuinige lampen namens de coöperatie aan de man te brengen met als belangrijkste doelstelling: de CO2-uitstoot een halt toeroepen en de stroomrekening bij de mensen te verlagen.

Over de led-lampen doen veel foute verhalen de ronde, zoals dat het licht te ‘blauw’ is. Om dit vooroordeel te bestrijden heeft Spijkerman een kast ontworpen met een led-informatiedisplay, waarop verschillende led-lampen zijn bevestigd. De display staat in de kringloopwinkel en de bezoekers kunnen de verschillende lampen op de display zelf aan en uit doen om zo een indruk te krijgen hoe de verlichting er nu precies uitziet. Een heuse LED-ervaring.

Voordelen

“De redenen om voor Led-verlichting te kiezen zijn duidelijk: het levert een besparing op die kan oplopen tot tachtig procent, het is milieuvriendelijk, de lampen hebben een langere levensduur en de lampen branden direct op volledige sterkte. De led-panelen in de kringloopwinkel, die de ouderwetse tl lampen hebben vervangen, zijn mooier en strakker in het plafond weggewerkt.”

Bijker vult aan: “Voor de bedrijven in Nieuwleusen doen we een gratis quickscan. De scan geeft inzicht in het energie verbruik van de huidige gebruikte verlichting. Het advies omvat de besparing bij aanschaf van de Ledlampen, de investering en de terugverdientijd. Alle leden en aspirant-leden van Nieuwleusen Synergie krijgen een korting van tien procent. Particulieren kunnen het plaatsen cq aanbrengen van de lampen over het algemeen zelf. Ze kunnen op de website van Spijkerman hun keuze maken en hun bestelling doen. Wie meer wil weten kan zich melden.”

Spijkerman: “Vooral voor bedrijven waar de gehele dag het licht brandt levert het een financiële besparing op. Kleine projecten doe ik zelf, maar bij grotere bedrijven – die hebben vaak al een installateur – wordt het door hun eigen installateur gedaan. Spijkerman wil graag in contact komen met (agrarische) bedrijven om daar een gratis quickscan te kunnen uitvoeren. Ze zullen verrast zijn wat het hun oplevert. Wie interesse heeft mag mij altijd bellen.” Info www.gspijkerman.nl of www.nieuwleusensynergie.nl

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.