hippisch nieuwleusen niveau en gezelligheid

Het jaarlijkse grote concours van Hippisch Nieuwleusen staat voor de deur. In het weekend van 11 en 12 juli melden zich honderden ruiters en amazones op het terrein van de vereniging voor wed-strijden dressuur en springen. Publiek is van harte uitgenodigd om mee te genieten van de wed-strijden, daarnaast zijn er op zaterdagavond ook tuigpaarden-nummers te zien.

De deelnemers komen vanuit de wijde regio. Voorzitter van der Kolk is blij met zo’n groot deelne-mersveld. “Vanwege de gunstige ligging langs de A28 en ons prachtige terrein komen de deelne-mers uit de hele regio, van Friesland tot Gelderland. Het is mooi dat zoveel enthousiaste ruiters ons weten te vinden, dat geeft ons de gelegenheid om het hoge niveau van de wedstrijden te handhaven.”

Dit jaar is er voor het eerst ook de nationale rubriek 1.40 meter springen. Ondermeer de eigen ruiter van Hippisch Nieuwleusen Marcel de Boer doet aan die klasse mee. Daarnaast zijn er wedstrijden van beginners tot de ZZ-klasse. Bekende namen die rijden in Nieuwleusen zijn Pim Mulder, Hans van der Kolk en Anne Liza Makkinga. Uiteraard kunnen ook de lokale talenten alle aanmoediging gebruiken van het publiek.

Hippisch Nieuwleusen hoopt dat veel mensen een kijkje komen nemen bij de wedstrijden. “Het terrein is voor iedereen vrij toegankelijk, wij rekenen geen entree. Er wordt een tribune gebouwd en vanaf ons terras is er mooi zicht op de wedstrijden. Voor de kinderen komt er een springkussen en een grote zandbak. Alles op een afschermt stuk terrein. Op die manier hopen wij veel bezoekers te verwelkomen.”

De vereniging telt 120 leden en bestaat sinds 1972. Het concours terrein is drie jaar geleden nieuw aangelegd. Het bestaat naast een spiksplinternieuw clubhuis uit een groot grasveld en een all-weather bak. Dat betekent dat de wedstrijden bij alle weersomstandigheden door kunnen gaan. Een groot voordeel vinden de ruiters en amazones. Maar omdat de deelnemers het liefst op gras rijden is daar de hoofdpiste gepland.

Zaterdagavond wordt naast een prachtig show-nummer van tuigpaarden ook een show-nummer van de eigen leden gehouden. Zelfs het bestuur weet niet wat er wordt opgevoerd. “Dat is ieder jaar een verrassing, het feit dat onze leden dit altijd willen doen vinden wij als bestuur geweldig. En voor het publiek is het een mooi stuk ontspanning om naar te kijken.” Van der Kolk heeft zin in het concours. ”Het vergt een enorme organisatie, ieder jaar weer, maar dankzij alle vrijwilligers, leden en sponsoren lukt het altijd. Zaterdagavond na alle wedstrijden is het altijd gezellig om het harde werken af te sluiten met muziek in de tent.” Omdat iedereen welkom is, ook het publiek, wordt het door Hippisch Nieuwleusen eigenlijk geen ruiterbal genoemd. Een gezellige avond met muziek, voor deelnemers en bezoekers, dat is wat het is.

Meer informatie en het exacte programma staat vermeld op de website van Hippisch Nieuwleusen; www.hippischnieuwleusen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.