Home / archiefcentraal / ga mee op stap in beerze

ga mee op stap in beerze

Landschap Overijssel verzorgt op dinsdagavond 22 juli excursies in de serie ‘Op stap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma maak je een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied. Om 19.00 start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere twaalf Landschappen, mogen op vertoon van uw donateurspas gratis deelnemen. De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde ‘nieuwe natuur’, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids loop je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kun je genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gids zal je hier alles over vertellen en je hebt ook volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.