eye wish opticiens heeft de perfecte combi

Na jarenlang in alle segmenten van het brillenvak gewerkt te hebben, maakte Sjaco een uitstapje naar de zorg en werkte bijna tien jaar lang samen met zijn vrouw als gezinsouder. “Vanuit een stichting hebben we in ons huis dag en nacht voor een vijftal kinderen met een lichte verstandelijke handicap mogen zorgen”, vertelt hij. “Dat was mooi werk, maar toen ik vorig jaar de kans kreeg om te gaan franchisen voor Eye Wish Opticiens heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Want de optiek blijft mijn grote passie. Het mooie aan het vak is het klantcontact en de mix van mode, advisering, uitleg, licht medisch, ondernemen, techniek, commercie en leiding geven.”

Inmiddels is ook dochter Hanneke Zuidhof-Aalbers toegetreden tot Sjaco’s team. “Na het succesvolle eerste jaar, willen we graag de winkel uitbreiden. Samen met medewerker Ineke Visscher investeren in de opleiding van de dochter en haar persoonlijk de vele kneepjes van het vak leren is daarin een eerste stap. En over 10 jaar wanneer ikzelf tegen de 65 jaar loop, aan haar de winkel overdragen, lijkt me een prachtig doel.”

Zijn vrije tijd brengt hij bij voorkeur sportief door. “Naast zeilen en lezen is vanaf mijn vijf-tigste vooral hardlopen een grote hobby.” Hij lacht. “Misschien is dit een teken van de midlife crisis? Na het lezen van een boek over hardlopen, waarin vooral werd gewezen op een verstandige opbouw van de trainingen, heb ik nu blessurevrij een aantal Marathons gelopen.” Ook vrijwilligerswerk is hem niet vreemd. “Vanuit mijn kerkelijke achtergrond en motivatie heb ik een groot aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan bij de telefonische hulpdienst te Zwolle, de TBS kliniek Veldzicht in Balkbrug en hospice Kuria te Amsterdam.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.