Home / archiefcentraal / extra koopavonden tijdens ommer bissingh

extra koopavonden tijdens ommer bissingh

Op de woensdagen 16, 23, 30 juli, 6 en 13 augustus zijn de Bissinghdagen in Ommen. Op deze dagen zijn er elke week rondom een ander thema vele activiteiten met daarnaast een braderie en rommelmarkt. ‘s Avonds is er een heerlijk avondprogramma met live muziek. De Bissinghdagen worden van oudsher druk bezocht door toeristen en mensen uit de omgeving van Ommen en zijn erg gezellig. Nieuw dit jaar is dat de winkels in het centrum van Ommen open blijven tot 20 uur, zodat je tussen het dag- en avondprogramma nog lekker door kan winkelen.

16 juli is de eerste Bissinghdag. Het thema is Sport & Voices en de dag staat vol met sportieve en muzikale activiteiten. Denk o.a. aan beachvolleybal, lasergamen, streetdance, kanoraces en de zoektocht naar The Voice of Ommen.

23 juli is het thema Kunst & Kids. Er komen meer dan dertig individuele kunstenaars die uiteraard hun werk laten zien, maar zelf ook aan de slag gaan. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten, waaronder de welbekende kleedjesmarkt.

30 juli gaan we de boer op. Op het programma staan de boerenmarkt, de veekeuring, het goede doelenplein en natuurlijk de alom bekende fietsroute. De fietsroute gaat dit jaar richting Junne en Beerze met leuke bezienswaardigheden onderweg.

6 augustus is de Hanzedag. Op deze dag waan je je in de middeleeuwen door de kampementen en bijzondere activiteiten door het hele centrum, zoals een rechtzaak waarbij de verdachte wel eens in een schavot terecht kan komen. Er is een speciaal Hanzemael, waarbij je een Middeleeuwse lunch geserveerd krijgt met o.a. een varken aan het spit, lekker brood, melk, eieren, soep en meer. Alles tijdens de Hanzedag is gratis, behalve de Hanzemaaltijd. Hiervoor is opgave verplicht via het opgaveformulier in het Bissingh krantje of via ABCombi, Varsenerstraat 7 in Ommen.

13 augustus is de laatste Bissinghwoensdag met palingroken en de beroependag. Op de Markt zal een groot aantal palingrokers uit heel Nederland strijden om de felbegeerde Bissinghbokaal. Op het Kerkplein zullen deze Bissinghwoensdag een aantal Ommer bedrijven zich presenteren. Ze laten zien hoe ze dingen maken, waar het voor is en welk vakmanschap er voor nodig is. Ook kan de jeugd zien welke beroepen er zoal zijn, nuttig voor de ondernemer, maar vooral ook heel erg leuk voor de bezoekers. Elke woensdag worden de Bissinghdagen afgesloten met live muziek op de Markt, Varsenerpoort en het Kerkplein. Deze gratis optredens vangen aan om 21 uur.

Om het gat tussen het dagprogramma en het avondprogramma te verkleinen, zullen de winkels in het centrum van Ommen dit jaar elke Bissinghwoensdag open zijn tot 20 uur. Zo kan er nog gewinkeld worden en blijft het centrum bruisend tot men naar de pleinen trekt voor de muziekavonden. Verschillende winkels hebben op de Bissinghdagen speciale aanbiedingen of activiteiten en doen mee met het thema van die Bissinghdag. Al met al wil je de Bissinghdagen niet missen, dus kom gezellig naar Hartje Ommen

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.